Miljonlotteriets historia

Om Miljonlotteriet

Miljonlotteriet grundades 1964 och är ett av Sveriges äldsta lotterier. Företaget erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo på nätet. Visionen är att Miljonlotteriet ska berika människors vardag. Miljonlotteriet ägs av IOGT-NTO-rörelsen vars arbete ger barn och vuxna stöd att komma till en drogfri miljö. Hela överskottet från Miljonlotteriets verksamhet går till IOGT-NTO-rörelsens arbete. Sedan år 2000 har man bidragit med över 1,8 miljarder kronor.

Allt startade med en dröm och en önskan om att göra skillnad. Drömmen om en värld där alkohol och andra droger inte förhindrar människor att leva ett fritt och rikt liv. Stig Kroon, en passionerad och driven entreprenör, lade 1964 grunden till det som i dag är Miljonlotteriet. Då, ett litet företag med tre anställda där allt gjordes av alla, från vinstpaketering till lottutskick. I dag görs fortfarande mycket på plats i Mölnlycke, men med cirka 60 anställda och hundratals personer engagerade via säljare och samarbetspartners. 

Miljonlotteriet började mycket tidigt med försäljning av lotter via prenumeration. Sedan starten har de fantastiska vinsterna i form av allt från resor, bilar, flygplan och hus till kameror, kaffekokare och smarta prylar varit särskiljande för lotteriet. Miljonlotteriet är ett innovativt företag där framtagning utveckling av nya produkter som tilltalar marknaden har en central roll.

Totalt omsätter Miljonlotteriet drygt 500 miljoner kronor och ger ett årligt överskott på mer än 120 miljoner kronor till IOGT-NTO:s arbete för ett bättre samhälle.

Juridiskt namn och organisationsnummer: IOGT-NTO / Miljonlotteriet 802001-5569

Här kan du läsa mer om Miljonlotteriet och IOGT-NTO >>  

IOGT-NTO startade Miljonlotteriet 1964. Läs mer här >>

 

Miljonlotteriet har cirka 200 000 unika kunder som prenumererar, spelar bingo och skraplotter online. Dessutom kan du köpa lotterna hos spelombud. Överskotten från Miljonlotteriet går oavkortat till IOGT-NTO:s ideella verksamhet.