Hit kan du vända dig för stöd och råd om spelfrågor

Stöd och råd om spelfrågor

stod_top.jpg

Var hittar jag stöd och råd där jag bor?

Det finns en del olika ställen att vända sig till för att få stöd och råd runt om i Sverige. Följ länken här under för att få se en kartbild med en sammanställning av de självhjälpsgrupper som finns hos Spelberoendes riksförbund och Gamblers Anonymous Sverige.

Gå till kartan


Stödlinjen

Statens folkhälsoinstituts stödlinje är en nationell stöd- och hjälplinje för spelare och anhöriga. Även andra personer som har frågor om spelberoende kan ringa linjen. Enbart ett samtal till stöd- och hjälplinjen löser naturligtvis inte spelarens eller den anhöriges problem, men det kan vara ett bra stöd för att sedan själv kunna gå vidare mot en lösning. Stödlinjen har aktuell information om självhjälpsgrupper och behandlingsutbud.

Samtalet är kostnadsfritt. Ringer du från en mobiltelefon betalar du bara för operatörens uppkopplingsavgift. Du kan vara anonym.

Gå till Stödlinjen


Behandling

Utbudet av behandling för spelare som fått problem är begränsat. För närvarande finns ett webbaserat självhjälpsprogram, gruppbehandling i några kommuner samt några behandlingshem med heldygnsvård. Stödlinjen kan ge mer information. Det finns ännu inte mycket forskning gjord när det gäller behandling för spelproblem, men de studier som finns finner ofta att behandlingar baserade på KBT (kognitiv beteendeterapi) är mest effektiva.