Våra chattspel

Här är en guide i vår djungel av chattspel. Du har nytta av denna så fort en chattvärd är på plats och bjuder på chattspel i alla dess former. Lär dig den utantill och du kommer imponera i chatten! Vinner du ett chattspel så får du bingobrickans pris att spela för. Du måste alltid ha minst en köpt bricka för kontanter eller bonus  i det pågående bingospelet för att kunna vinna ett chattspel. Som mest kan du vinna tre chattspel per chattvärdspass.

Blommor på latin
Är du duktig på blommor? Ännu duktigare på latin? Perfekt! Då kommer du briljera i "Blommor på latin". Kunskap är makt, och i varje rätt svar på vinner du inte bara bonus att spela för, i varje vinst ingår även en kram. Osäker på vad en kram innebär? Läs om det lite längre ner i guiden!   

Mattetal
Är du en hejare på att räkna? I våra mattetal gäller det att hålla koll på siffrorna. Vår chattvärd testar dina kunskaper i plus och minus, men även multiplikationstabellen. Här gäller det för dig att snabbt räkna ut rätt svar!

Singing Bee
Har du länge drömt om att bli rockstjärna? Här har du äntligen din chans att visa vad du går för! Under Singing Bee blir det härlig skönsång i chatten. Var först med att fylla i de saknade orden i våra sångrader och du får applåder och bonuspengar!

Svengelska
Do you speak english? Chattvärden slänger ut ett engelskt ord som du ska översätta till svenska så fort du kan.  

När hände det 
Vad minns du mest och bäst av stort och smått genom tiderna? I "När hände det" ger vi dig ett påstående och det gäller att snabbt lista ut vilket årtal det hände. Om inte rätt årtal kommer in bland svaren vinner den spelare som hamnade närmast rätt svar.  

Ordjakten
Ibland krånglar vi till det och slänger ut trasiga ord i chatten. Dessa ord saknar ett par bokstäver och om du är först med att lyckas klura ut vilket ord det är, blir det du som vinner en bonus att spela för. Glöm inte att det är viktigt att du stavar helt rätt!

Ordmixen
Vad händer om man lägger ner ett ord i ett mixer? Det blir ett väldigt rörigt ord. Vi har mixat fler stycken! Om du är först med att lista ut vilket det ursprungliga ordet är går vinsten till dig. Tänk på att det är viktigt att du stavar helt rätt om du vill ta hem segern.

Ordröran
Ordröran är en något förenklad version av Ordmixen då första och sista bokstaven är placerad på rätt ställe. Du behöver dock reda ut gröten där emellan. Lista ut vilket ord vi söker, se till att stava rätt och kanske viktigast av allt: se till att vara först med rätt svar. Då vinner du ett tillskott på saldot i din spelplånbok!.

Ordspråket
Ordspråk är ett bra sätt att förmedla ett budskap eller en lärdom på.  Våra ordspråk har dock tappat ett ord och därmed hela poängen. Vilket ord saknas? Svara rätt först för att vinna!

Retro
Retro är vårt frågesportsspel som fokuserar på det som hände förr i tiden. Här sätts dina kunskaper om allt mellan 50-talet upp till 90-talet på prov. 

Sant eller Falskt
I "Sant eller Falskt" ger vi dig ett påstående och det gäller att snabbt klura ut om påståendet är sant eller falskt. Klurigt!

Rappakalja
I detta spel svamlar vi som aldrig förr. Vi söker ett ord som vi beskriver med ett par helt andra ord. Om du lyckas lista ut ordet via våra ledtrådar och associationer, och svarar rätt först, så vinner du!

Baklänges
Snabba fingrar och en snabb tankeverksamhet är bra att ha när vi spelar Baklängesspelet. Chattvärden lägger ut ett ord och din uppgift är att skriva ut det valda ordet baklänges så fort som möjligt! För att vinna behöver du stava ordet ”rätt” och vara snabbast, såklart!

En ska bort
Ingen ska någonsin behöva känna att man inte passar in. Förutom i ”En ska bort”.  Vi ger ett ämne och fyra olika alternativ – vilket av alternativen hör inte till ämnet? Var snabbast med rätt svar och du vinner! 

Frågesport
Om du inte redan sitter på en hel del kunskap så kommer du garanterat att göra det efter en stund i vår bingochatt. Vi har laddat upp med massor av frågor, ofta med ett visst tema, och om du är först med att slänga ur dig rätt svar på vår fråga, är det du som vinner!


Chattspelsregler:

- För att vara med i chattspelen måste du ha köpt minst en bingobricka i det pågående spelet för kontanta medel.
- Du får bara gissa en gång per chattspel, om inte chattvärden säger något annat.
- Du får vinna 3 stycken chattspel per chattpass och varuvinster räknas in i dessa.
- Du får vinna maximalt en varuvinst under ett chattpass. 
- Rättstavade svar är avgörande i chattspelen ”Ordmixen”, ”Baklänges”, "Ordröran" "Finn landet i namnet", "Ordspråk", "Singing Bee" och ”Ordjakten”.
- Vid övriga chattspel är det okej att stava fel, så länge chattvärden förstår vad du menar.
- När svaret är ett namn så räcker det med att endast skriva efternamnet. 
- Respektera och följ chattvärdens beslut.
- Minsta chattspelsbonus är 3 kronor, och maxsumman är 20 kronor per chattspel.
- Vid de tillfällen där svaret på ett chattspel är ett årtal, ska hela årtalet skrivas ut. Till exempel 1983 istället för 83.
- Svarar du återkommande på chattspelen men inte innehar bricka i det pågående spelet och fått flera tillsägelser i från chattvärden kommer du att stängas av från chatten en period.
- För att få delta i chattspelen får du max ändra chattnamn en gång per dag.
- Skulle det vara något fel på en bonus får du påpeka det EN gång till aktuell chattvärd. Chattvärden gör sitt bästa för att lösa problemet och om det inte är något som går att åtgärda under passets gång kommer du att få din bonus i efterhand. Respekteras inte detta kommer du bli blockerad under det aktuella chattpasset. 

Bingochatten är ett trevligt forum där alla ska känna sig välkomna! Därför är det viktigt att respektera följande regler:

- Använd ett vårdat språk. Svordomar och stötande ord etc. passar sig inte!
- Skriv inga inlägg som kränker, diskriminerar eller förolämpar andra på något sätt.
- Prata inte politik.
- Skriv inga inlägg som kan uppfattas som rasistiska eller sexistiska på något sätt.
- Skriv inget alkoholrelaterat då våra ägare är IOGT-NTO.
- Gör inte reklam eller marknadsför kommersiella intressen.
- Bråka inte i chatten.
- Visa respekt och hänsyn till andra spelare samt chattvärdarna.
- Det är förbjudet att låtsas agera som en av våra chattvärdar och att ge ut chattspel