Niornas hemliga fest är ett av de nyktra initiativ som Miljonlotteriet stöttar.

NIORNAS HEMLIGA FEST  |  NYKTRA INITIATIV #31

Skolavslutning med garanterad berusning

Ingen av niorna vet den hemliga festen ska hållas. Under 30 års tid har kvällen fylld av överraskningar visat avgångselever i Mölnlycke hur man festar på riktigt.

Det är bara några få föräldrar i festkommittén som har koll på kvällens program och vart bussarna ska köra avgångseleverna efter skolavslutningen. Det hemliga är en stor del av upplevelsen som ingen niondeklassare från någon av skolorna i Mölnlycke vill missa.

– Det skapar en uppståndelse och en buzz. Med en hemlig fest kan vi skapa tillräckligt med baluns för att många ska vilja delta – och förebygga mot idéer om att vilja dricka på avslutningen, säger Maria Persson, en av föräldrarna som engagerat sig i initiativet.

Under årens lopp har både kändisar och välkända toastmasters varit återkommande inslag, precis som röd matta, trerätters middag och ett välfyllt dansgolv. När niorna i Mölnlycke ska firas så ska de firas ordentligt. Utan alkohol och droger.

– Många gör sin alkoholdebut när de slutar nian. Det är stor förändring att sluta grundskolan och att gå från ungdom till minivuxen. Genom att anordna en fest som nästan alla går på, blir drickandet på avslutningen ingen grej, säger Maria Persson.

Inte ens hon vet var nästa hemliga fest ska hålla hus. Bara att det garanterat kommer bli en fullspäckad kväll som visar hur det är att uppleva äkta lyckorus.

– Vi vill skapa ett roligt minne som alla minns från sin avslutning, säger Maria Persson.

FAKTA: Niornas hemliga fest är bara ett av många Nyktra Initiativ
Niornas hemliga fest är ett av de nyktra initiativ som Miljonlotteriet stöttar. Lotteriet finns till för att minska alkoholens och drogernas skadliga i effekter i samhället. Därför står vi bakom klartänkta insatser och positiva exempel som verkar för en hälsosam förändring. Hela vårt överskott går till föreningar och eldsjälar som arbetar mot alkohol- och drogproblem. Det är Nyktra Initiativ som gör skillnad för oss alla.

Emil hittade en trygg plats
Läs mer om ändamålet
Beställ lotter som gör skillnad