Kampanjen Vit jul 2019 gör skillnad för barn i juletid

Ge fler barn en trygg jul

Pepparkakor, julklappar och mys med familjen. Det är vad julen borde handla om när man är liten. Men för många barn byts julens magi ut mot en klump i magen vid föräldrarnas första nubbe. Ska mamma eller pappa dricka för mycket? Blir de arga snart? Kommer jag bli ensam?

För dessa barn kan det vara ovärderligt att få komma hemifrån en stund, till en trygg miljö med förstående vuxna. Det är precis det IOGT-NTO-rörelsens kampanj Vit jul handlar om. Att skapa trygga och roliga aktiviteter för utsatta barn och unga under juldagarna.

Peppis med text 

Vi tycker att fler barn ska få skratta och bara vara barn i jul och vi vet att du håller med!
Förra året gav du som lottköpare 8 500 barn i 84 kommuner en möjlighet att komma hemifrån och njuta av julen. I år hoppas vi på ännu fler! Med hjälp av Miljonlotteriets överskott från dina lotter kan IOGT-NTO-rörelsen anordna hundratals kostnadsfria julaktiviteter runt om i landet för barn som behöver dem som bäst.  
Tillsammans ger vi fler barn fina julminnen

Köp ett gåvokort på 1 000 konor där hela beloppet du skänker går oavkortat till IOGT-NTO-rörelsens arbete under julen. Vit jul är en digital lott för 20 kr där 10 kr går till julaktiviteter för utsatta barn.