Sveriges topp 6 bästa glasställen.

Glass i stora lass 

Häng med oss på en glassig resa från norr till söder. Här tipsar vi om Sveriges topp 6 bästa glasställen. Om du vinner stort på Miljonlotteriet kan du skapa din egen glassturné och besöka alla härliga glasställen som finns i Sverige. 

Grädda Åre
Var: Brunkullan 150, Åre
På Grädda i Åre märks det att det finns en passion att göra glass. Med mjölk från fritt betande kor i grannbyn och nya smaksättningar som varierar dag för dag blir ett glassbesök här aldrig tråkigt. Grädda är dessutom prisade i Glass-SM för sin italienska typ av glass som är mjölkbaserad. Testa smaker som rabarberdröm, passion eller yuzo. Eller vad som är i säsong då du besöker Årefavoriten.

Gelateria Italiana 
Var: Drottningholmsvägen 22, Stockholm
Den italienska glassbaren på Kungsholmen grundades 1979 med recept från ägarens sicilianska farfar, och sedan dess har succén varit ett faktum. Här tillverkas gelato och fruktsorbet på naturliga råvaror – i över hundra olika varianter och självklart kan du välja mellan mängder av glassbakelser.

Smultronstället
Var: Kanalgatan, Söderköping
På Smultronstället har man förfinat sina otroliga glasskreationer sedan 1982 och idag har de en imponerande meny med 60 olika glassrätter. Den dagen ni vill ha glass på middagsmenyn så är det definitivt hit ni ska gå. Smultronstället ligger alldeles vid kanten av Göta kanal i pittoreska Söderköping. 

Gelaterian
Var: Grönsakkstorget 1, Göteborg
I den stora, ljusa lokalen på Grönsakstorget är det förstås glass i stora lass som står i främsta fokus. Italiensk gelato och läskande sorbet finns i mängder av smaker och kombinationer och kan antingen intas på uteserveringen, längs kanalen strax intill eller köpas med hem i större kvantiteter. Espressomaskinen går också varm; många vill förstås ha en kopp till glassen på äkta italienskt manér. Även deras våfflor och hemmagjorda pinnglassar håller hög nivå.

Riccardos
Var: Möllegård 317, Halmstad
I Möllegård utanför Halmstad ligger Riccardos, en mysig glassbar i lantlig och idyllisk miljö. Här serveras italiensk glass med smaker efter säsong. På Gamletullsbron på Hamngatan hittar du även Riccardos glassbuss som även går att hyra till festliga tillfällen, så om du har möjlighet kan du förgylla sommarfesten med att låta glassbussen göra entré lagom till kaffet.

Glassmagasinet

Var: Hamngatan 12, Visby
Maxa är ordet som gäller här. De har hela 305 smaker i sitt glassbatteri och hittar du inget som faller dig i smaken här så är det nog inte utbudet det är fel på i alla fall. Även här hyllar de den italienska gelaton och de tillverkar dagligen egen i 90 olika smaker. Dock inte alla samtidigt, sill och gräslöksglassen serveras till exempel bara vid midsommar.

Tävla och vinn glass
Spela bingo
Beställ lotter som gör skillnad