Magisk båtluff i den grekiska övärlden.

Vinn en magisk båtluff i den grekiska övärlden.
VINSTVÄRDE: FRÅN 20 000 KR
Vinn en drömresa

Båtluffa i grekiska övärlden

Grekland är ett perfekt land att båtluffa i. Hit åker du för värmen, stränderna, vandringslederna och inte minst den goda maten. Men kanske framför allt för att reseformen stillar upptäckarlusten! 

Genom att båtluffa kan du bestämma resmålet efter resans gång.  Är du lite noga med ditt boende kan du boka det i förväg. Annars är lite av tjusningen med att båtluffa att du kan vara spontan och ta dig dit näsan pekar. Bästa tiden att resa är juni, juli och september. Augusti blir det uppåt 40 grader varmt och priserna är högre på grund av inhemsk turism. 

3 olika ögrupper – vad ska du välja?

Det finns flera olika ögrupper i Grekland där du kan båtluffa till. Ett tips är att hålla dig till en ögrupp, dels för att spara tid och för att det är mycket bättre förbindelser inom en och samma ögrupp. Ett bra riktmärke när du planerar är 2 öar per vecka.

 

Båtluffa i den grekiska övärlden och besök Santorini
Santorini

Kykladerna

Är nog sinnebilden för vykortsgrekland med sina vita hus med blå fönsterluckor och blommor i fönstren. Här finns inte mindre än 20 bebodda öar vilket gör det populärt hos båtluffarna. Mest kända öar är Ios, Santorini, Mykonos och Naxos. Från Sverige går direktflyg till Santorini som är en bra utgångspunkt för att båtluffa här. Aten likaså. En resa till Santorini passar såväl par som kompisgäng och familjer med lite större barn. Santorini är enligt många Greklands mest bildsköna ö, känd för sina fantastiska vyer och inte minst de förtrollande solnedgångarna vid Oia.

Båtluffa i den grekiska övärlden och besök Hydra
Hydra

Saroniska öarna

Är den ögrupp som ligger närmast Aten och är därför lite dyrare men bra om man har lite mindre med tid. I ögruppen ingår bland annat Hydra, Egina och Poros. Aten är en bra utgångspunkt. Färjeförbindelserna från Pireus till öarna är god och det är hit många av de semesterstinna Atenborna åker när de är lediga. De Saroniska öarna är som en slags snabbfil ut i den grekiska övärlden och bra början på en magisk öluff.

Båtluffa i den grekiska övärlden och besök Skiathos
Skiathos

Sporaderna

Ligger längs Greklands östra kust och består av cirka 24 öar varav fem är bebodda. För oss svenskar är nog ögruppen mest känd för att det var här Mama Mia spelades in. Skiathos och Skopelos är de mest kända öarna. Hit åker du för det klara vattnet, de fina stränderna och den varierande, frodiga naturen. De skogsbeklädda bergsslätterna lockar till sig många vandrare samtidigt som Skiathos bjuder på ett rikt nattliv.

Läs mer om