Upptäck resmål i Sverige som andas kontinenten.

Upptäck ett land fyllt av fantastiska resmål.
VINSTVÄRDE: FRÅN 5 000 KR
En doft av kontinenten

Upptäck Europa – i Sverige

Vem behöver åka utomlands när kontinentens upplevelser finns på hemmaplan? Här är fem härliga sommarplatser som botar reslusten och ger dig europakänsla i Sverige.

Smaka på Italien i Falkenberg
Få saker är så förknippat med Italien som pizza och pasta. Och få pizzor och pastor smakar mer italienskt i Sverige än på pizzeria Lilla Napoli i halländska Falkenberg. Så slå dig ned, glöm allt vad Hawaii-pizza heter och låt smaklökarna ta dig till soliga Neapel. På vägen hem till Grand hotel ligger dessutom den milslånga stranden där ni kan njuta av solnedgången.

Österlen är Sveriges Provence
Vidsträckt grönska, slingriga vägar och blommande lavendelfält. Det är inte svårt att förstå varför skånska Österlen så ofta liknas vid Frankrikes pärla Provence. Så sätt dig bakom ratten på hyrbilen och låt dig förföras av allt från platserna och landskapet till kulturen och människorna. Ta fikapaus hos Mandelmanns och sov gott på hotell i pittoreska Ystad.

Hitta hälsokuren i Bergslagen
Karlstad, Budapest och Ankara är välkända kurorter. Men det räcker att styra kosan till värmländska Grythyttan för att vårda hälsan på östeuropeiskt vis. Loka brunn är en av Sveriges äldsta kurorter där du kan njuta av allt från härliga spabad och god mat till grön rekreation och härlig hotellvistelse utan disk. Det är vad man kan kalla balsam för själen.

Åre ger dig alpkänslor
Åreskutans dryga 1 400 meter slår knappast Mont Blanc. Men utsikten där uppifrån liksom upplevelserna runt omkring är minst lika häpnadsväckande. Kabinbanan ger gott om fjärilar i magen, liksom promenader på någon av hängbroarna över de jämtländska forsarna. Missa inte vattenfallen i Tännforsen. Bo bokstavligt högklassigt i mitt i byn nära alla matupplevser.

I Piteå finner du playan
Du behöver inte åka till Spanien för att få känslan av bad och sol. En riktigt varm, svensk sommardag är många svenska stränder minst lika bra. Som den kilometerlånga stranden längs med Piteälvens utlopp. Pite Havsbad är vida känt för sin liv och rörelse. Bo på hotellet som ligger alldeles bredvid, så kan ni unna er siestor både ute och inomhus hela dagen.

Vinn och sätt ihop din resa!

När du vinner 5 000 kronor eller mer kan du välja att plocka ut vinsten i ett presentkort hos Ticket, som hjälper dig att sätta ihop din resa med hotell och tåg, hyrbil eller flyg.

Fototävling: Vilket är ditt svenska smultronställe? 
Var trivs du bäst på sommaren i Sverige? Är det glassbaren nere på bryggan i hemstaden, minigolften på campingen eller i en kajak på öppet vatten? Ta en bild och dela med dig till oss så har du chans att vinna fina priser. Läs mer om tävlingen

 

 
Hos Miljonlotteriet kan du vinna en resa runt Sverige
Pizzor som i Neapel.
Hos Miljonlotteriet kan du vinna en resa runt Sverige
Magiska Österlen.
Hos Miljonlotteriet kan du vinna en resa runt Sverige
Få ro i själen på kurort i Bergslagen.
Hos Miljonlotteriet kan du vinna en resa runt Sverige
Hisnande vyer i Åre.
Hos Miljonlotteriet kan du vinna en resa runt Sverige
Piteå havsbad.