Tugga i dig hösten genom världens bästa smaker

Årets mörka årstider kan kännas tunga. Men samtidigt som du biter i det sura höstäpplet finns det mycket härligt att sätta tänderna i också. Här är fem matiga höstresor som smakar riktigt gott när du vunnit stort!

Gå loss på New Yorks gatumat

Välkommen till varmkorvsstaden. Det är så klart i det stora äpplet som du äter världens bästa korvar. Men amerikansk pizza, macaroni and cheese och Reuben-smörgåsar är bara några andra läckerheterna som väntar på dig här. I landet där allt är lite större tar matlusten aldrig slut. Och under New Yorks skyskrapor smakar nästan allt fantastiskt. 

Vräk dig i styrkan av Vietnam

Komsi, komsi, för att upptäck kimchi, kimchi. Asien har länge varit en trendsättare världen över och Vietnam är inget undantag. Med influenser från såväl Korea och Kina som Frankrike är det en fröjd att upptäcka kulturens friterade vårrullar, bahn mi-smörgåsar och nudelsoppan Pho. Lägg där till stränder, väder och vyer som är vackrare än Thailand.

Ät dig proppmätt i Mexiko

Vem säger du behöver ta fredagstacosen hemma? Packar du väskan och drar till Cancun får du tacoupplevelser som du aldrig glömmer. Under dina andra resdagar kan du chilla loss med enchilladas, eller varför inte ta en matfight med några läckra fajitas? Det är nu frågan kommer upp hur man tackar för maten i Mexico. Genom att säga tacos för maten så klart.
 

Ät äkta engelskt i London

Fisk och pommes frites, vem älskar inte det? Tänk dig då att du får mumsa i dig det i ett virrvarr av dubbeldäckare, musikalshower och Big Ben. Även om brittisk mat kanske får dig att tänka på brunt och orange, så är brittiska huvudstaden ett kulinariskt resmål av rang. Ett av bevisen för det är de många matmarknaderna som serverar smaker i världsklass.

Sätt tänderna i Sicilien

Färsk pasta, friterade risbollar och salta sardiner. På Medelhavets största ö fastnar du garanterat för det fantastiska, italienska medelshavsköket. Här får du äta dig igenom härliga husmorsrätter vars recept vuxit fram under hundratals år av matpassion. Men glöm det där med att komma till serverat bord. I Italien är det du som väntar på pastan – inte tvärtom!

VAR SMAKAR HÖSTEN BÄST FÖR DIG?

När du vinner 10 000 kronor eller mer kan du välja presentkort hos några av Svergies största researrangörer och evenemangsbokare. Ticket, Ving, TUI, Nöjesresor och Ticketmaster är bara några av leverantörerna i vårt vinstutbud vilka kan hjälpa dig att boka din nästa resa inklusive hotell och biljetter till valfritt evenemang till många platser runt om i världen.