Vinn ett resligt äventyr hos Miljonlotteriet

Resliga äventyr

Miljonlotteriet fyller 60 år i år. Det vill vi fira. Resligt mycket. På sjuttiotalet ville fira tillsammans. Gärna på en resa. Vi reste allt mer – Svenssons törstade efter sol och bad. Att boka en hel resa där flyg, boende och transfer ingick blev allt vanligare. Barnklubbar startades för att ge mammor och pappor lite tid på tu man hand. Under denna tid blev vi även alltmer äventyrliga och sökte upplevelser i fjärran länder. Något som speglar våra vinster än i dag.

Ibiza, Spanien

Under sjuttiotalet blev Ibiza känt som högtidlighetens ö. Hit åkte ungdomar för att ha kul tillsammans. Ön har 50 stränder, mandelträd, charmiga småstäder och har genom åren utökats med mängder av familjevänliga hotell.

Vinstleverantör: Tui

Kreta, Grekland

Många svenskar gjorde sin första utlandsresa till mytomspunna Kreta. Öns rika historia, dess kultur, vackra stränder och den goda medelhavsmaten passade oss svenskar perfekt för 50 år sedan. Inte mycket förändras på denna ö. Vi svenskar tackar ödmjukt för det, och fortsätter med att besöka Kreta år ut och år in.

Vinstleverantör: Ticket

Mallorca, Spanien

I tidernas begynnelse, var det på denna ö som resebolagen började att erbjuda all inclusive-paket. Svenskar drogs till de vackra stränderna och pittoreska landskapen. Det gjorde även horder av kändisar. I Palmas gränder eller på öns sluttningar rörde sig celebriteter som Dean Martin, Louis Armstrong, Sean Connery, Tom Jones, och Grace Kelly. Glansen är kvar. Staden Palma är idag rankad som en av de bästa städerna i världen att bo i.

Vinstleverantör: Ving

MALMBERGET ELLER MEXIKO

Katmandu, Goa och Bali var populära exotiska resmål för femtio år sedan. Vinner du 10 000 kronor eller mer kan du välja presentkort hos några av Sveriges största researrangörer. Var skulle du resa? Oavsett om du drömmer om att se norrsken eller slappa på en strand i Mexiko, hjälper valfri arrangör dig att boka din resa.