Upptäck våren med liv och puls på storstadssemester.

Söderut väntar storstäder på dig som vill upptäcka våren med liv och puls. Här är den stora vinsten uppiggande solsemester, härlig gastronomi eller häftiga upplevelser.

Byt bort regnet mot soliga Barcelona

Spaniens näst största stad har allt för nästan alla. Picassomuseet för konstfrälsta, stranden för soldyrkare och boquerian för dig som gillar matmarknader. Mitt i allt ligger livfulla gatan La Rambla och massa roliga arkitektur som ingen kan motstå. Avsluta dagarna i gamla staden där rustika restauranger med paellas, spanska chorizos och gambasräkor väntar på er.

Allt är lite vårigare i Aten

Resmålet för både atleter och historieintresserade är så klart grekiska Aten. Det är ju här som de olympiska spelen både började och har utspelats flera gånger. Bäst överblick över staden och dess vårtecken får du sannolikt uppe på Akropolis, den klassiska klippan med sitt lika klassiska tempel. Allt som du kan önska – i attans fina Aten.

Smaka på våren i perfekta Paris

Vårkänslor förknippas ofta med kärlek, och vad är väl mer kärleksstad än franska Paris? Så ta med dig någon du tycker om i hand och styr kosan mot den franska huvudstaden. Under dess världskända Eiffeltorn blommor säkerligen våren, liksom i slottsparken till vackra Versailles. Men lika färgglatt och härligt är det på bistrorestaurangerna med rödvita dukar.

Alla vårresor bär till Rom

Att bada i Fontana di Trevi, är inte särskilt trevligt. Men det finns mycket annat att göra under den italienska vårsolen. Som att frossa i pizza och pasta på stadens många piazzor, eller att besöka kolossalt fina Colosseum. Vart ni kan starta? Ett förslag är i Vatikanstaten. Det är bara en många vackra platser där italienska kyrktorn och fina kapell slår er med häpnad.

VÅRWEEKEND MED PULS i London

Englands huvudstad är knappast känt för sina soltimmar. Men vad gör väl det när det hur som är en av världens häftigaste städer? Här finns shopping, musikaler och storstadspuls så att det räcker och blir över. En perfekt blandning när du flyr Sverige för att glömma det tråkiga och svenska aprilvädret för en stund.  

Vart går din nästa resa?

När du vinner 10 000 kronor eller mer kan du välja presentkort hos några av Sveriges största researrangörer och evenemangs-bokare. Ticket, Ving, TUI, Nöjesresor och Ticketmaster är bara några av leverantörerna i vårt vinstutbud vilka kan hjälpa dig att boka din nästa resa inklusive hotell och biljetter till valfritt evenemang till många platser runt om i världen.