Möt våren med en resa till Amsterdam, Madeira eller ett vackert slott i Sverige.

MÖT VÅREN UTE I VÄRLDEN

Ibland kan ett vårtecken sätta guldkant på tillvaron. Inte minst under våra mörkare årstider. När du vinner stort har du alla möjligheter att möta våren ute i världen.

LÅT FAMILJEN BLOMSTRA PÅ MADEIRA

Många associerar Madeira med kulinariska upplevelser. Men åker du till den portugisiska ön i april eller maj kommer du smaka lika mycket på vår och vackra färger. Det är inte för inte som ön är vida känd för sin natur och alla sina blommor. Här blomstrar det bokstavligen nästan var du än går under april och maj, inte minst längs de vattenvägarna som portugiserna än gång byggt i regnskogen. Om du gillar aktiv semester finns alla möjligheter att utmana dig själv i bergen som sträcker sig upp till 1 900 meter. Eller så väljer du helt enkelt att bara lata dig på hotellet. Med sitt 20-gradiga vårklimat är ön lika perfekt för dig som längtat efter sol och bad. Och att gå på restaurang varje kväll hela veckan lång.

Vinstleverantör: Ving och GoGift
Vinstvärde: fr 40 000 kr (inkl resa, logi och hyrbil för fyra)

TA EN PAUS I TULPANERNAS STAD

Ingen annan stad förknippas med våren såsom Amsterdam. Anledningen är så klart de miljontals tulpaner som varje år blomstrar i den holländska vårsolen. I blomsterparken Keukenhof fullständigt sprakar det av färger när såväl hyacinter som narcisser också är en del av blomsterfyrverkeriet. Självporträtt framför minst en väderkvarn är obligatoriskt. Inne i själva staden är livet på kanalerna ett lika gott vårtecken. Här shoppar du med fördel loss på både träskor och välsmakande ostar. Mellan utflykterna vilar ni upp er på flerstjärnigt hotell.

Vinstleverantör: Tui och GoGift
Vinstvärde: fr 30 000 kr (inkl resa, logi och hyrbil för två)

VÄCK VÅRKÄNSLORNA I EN SLOTTSPARK

Var hittar du den svenska våren allra först? I söder och Skåne så klart. Och kanske allra mest intill Sofiero slotts i Helsingborg. Här är det lätt att bokstavligen gå vilse i den härliga grönskan. Förutom fantastiska planteringar och blomsterarrangemang är labyrinten ett inslag som många besökare uppskattar. Inte minst dem som har barn eller barnbarn med sig. Lika uppskattade är de stora gräsytorna som är som gjorda för picknickfiltar. Lägg dig ner och titta upp på den blå himlen. Hör du fåglarna kvittra? Det är väl ett vårtecken om något.

Leverantör: Ticket
Vinstvärde: ca 10 000 kr (inkl resa och logi för två)