Vinn en resa i matens tecken.

Ta världens chans till smakupplevelser

Det finns många matkulturer att upptäcka runt om på vår jord. Så ta en matbit i taget och prova världens alla smaker. Här är tre gastronomstäder som det finns goda skäl att besöka.

TA EN TUGGA I TOKYO

RESA OCH LOGI FÖR 2 PERSONER I TVÅ VECKOR
Huvudstaden i Japan är utan tvekan en av världens mathuvudstäder. Här kan du njuta av det mesta i matväg. Allra mest sushi och andra japanska läckerheter, tillagat och serverat på ett sätt som du aldrig ätit det förut. De japanska kockarna tillhör nämligen världens kräsnaste när det kommer till råvaror. Det är med andra ord stora chanser att en matresa hit gör dig bokstavligt mätt och belåten. Smaklig måltid. Eller som man säger på japanska: 召し上がれ.

Leverantör: Ticket
Vinstvärde: fr 60 000 kr

LEV GASTRONOMILIV I LYON

RESA OCH LOGI FÖR 2 PERSONER I 1 VECKA
Frankrike är världskänt för sitt kök och landets främsta matmetropol heter Lyon. Var du än väljer att äta så kommer du slås av stoltheten hos stadens kök. Inte minst om du går i fotspåren på stjärnkocken Paul Bocuse, som anses vara världens första kändiskock. Med andra ord finns det mycket att sätta tänderna i, inte minst inne i matmarknaden som bär hans namn. Lyon är kort och gott är ett himmelrike för dig som gillar att frossa i franska ostar, baguetter och sagolikt goda men lika svåruttalade maträtter. Bon appétit!

Leverantör: Tui
Vinstvärde: fr 30 000 kr

KÄKA GOTT I KÖPENHAMN

Du behöver inte åka jorden runt för att få uppleva mat i världsklass. Bara på andra sidan om Öresund väntarmånga smakupplevelser på dig. Köpenhamn serverar dig likväl prisbelönt finedining på omtalade Michelinrestauranger som prisvärd gatumat på härligt lediga streetfoodfestivaler. Så oavsett om du är ute efter en trerätters på modernt monterade tallrikar i hippa Kødbyen, eller bara vill njuta av en enkel röd pölse intill Strøget eller vid båtarna i Nyhavn, så är Köpenhamn en matstad för dig. Velbekommen!

Leverantör: Ving
Vinstvärde: fr 15 000 kr

VART GÅR DIN NÄSTA RESA?

När du vinner 10 000 kronor eller mer kan du välja presentkort hos några av Sveriges största researrangörer och evenemangsbokare. Ticket, Ving, TUI, Nöjesresor och Ticketmaster är bara några av leverantörerna i vårt vinstutbud vilka kan hjälpa dig att boka din nästa resa inklusive hotell och biljetter till valfritt evenemang till många platser runt om i världen.