Bli prenumerant och ge utsatta barn en härlig sommar.

Så fick tusentals barn en minnesvärd sommar

Tack vare Miljonlotteriet kunde IOGT-NTO-rörelsen arrangera sommarläger för tusentals barn runtom i Sverige. I år igen. Lotternas överskott går till rörelsens ideella verksamhet. – Det är fantastiskt att våra lottköpare ger oss möjligheten att kunna göra skillnad i många människors liv, säger Johnny Mostacero, förbundsordförande hos IOGT-NTO-rörelsen.

Alla barn är värda ett fint sommarlov. Framförallt de som har det tufft hemma. Just därför arrangerar IOGT-NTO-rörelsen sommarläger för barn varje år. Hit är alla barn välkomna, oavsett bakgrund eller familjesituation. I år arrangerades ett 100-tal läger på flera ställen i Sverige för att ge dessa barn underbara sommarminnen. På sommarlägren väntar alltid massor av äventyr. Kanotpaddling, bad, lekar i skogen och mys runt brasan som exempel.

"Det blir en fristad"
Det är tack vare överskottet från Miljonlotteriet som gör lägerverksamheten möjlig.
– Många barn och ungdomar lever i familjer med missbruk och deras situation är ofta mycket jobbig, framförallt på sommaren och runt jul. Därför organiserar vi väldigt många aktiviteter under dessa perioder, det blir en fristad från missbruket och samtidigt som det blir ett roligt minne för barnen, säger Johnny Mostacero.

Ditt lottköp gör skillnad i vardagen och räddar liv – bli prenumerant

FAKTA: Miljonlotteriet & IOGT-NTO
● Miljonlotteriet erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo och spel på nätet.
● Allt överskott från Miljonlotteriet går till IOGT-NTO-rörelsens verksamheter.
● Överskottet går bland annat till sommarläger för barn, sociala företag, alkoholrådgivning och kamratstöd.
● Sedan år 2000 uppgår överskottet till närmare två miljarder kronor.

Bli prenumerant på Miljonlotteriet