Bonnee skrapade fram en halv miljon på sin lott från Miljonlotteriet.

Bonnees guldkuvert innehöll en halv miljon

Bonnee, 64, har prenumererat på Miljonlotteriets lotter länge och är van vid att vinna. Vanligtvis handlar det om några hundralappar. Att en vinst på en halv miljon kronor plötsligt skulle dyka upp överraskade Sigtunabon rejält.

När Bonnee skulle registrera sina prenumerationslotter på miljonlotteriet.se var hon inte alls beredd på att ett vinstbesked skulle dyka upp på skärmen.

– Jag hade inte skrapat färdigt lotten, utan knappade bara in internetkoden för att registrera den på hemsidan, berättar Bonnee

Genom att registrera sina lotter på miljonlotteriet.se samlas alla vinster i en vinstpott, och eventuella nitlotter deltar automatiskt i en extradragning kallad Nitlottsdragning. Fyra gånger om året förvandlas en nitlott till en bilvinst.

– När jag läste ”Grattis till din högvinst” på dataskärmen trodde jag först att jag hade vunnit några tusenlappar, berättar Bonnee

Men det var en betydligt större summa än ett par tusenlappar. Den lott Bonnee hade i sin hand innebar en chans på hela 5 miljoner.

– Jag förstod nog inte riktigt vad jag vunnit förrän de ringde mig och förklarade. Då blev jag helt paff, berättar hon.

En lott med "Chans på fem miljoner" innebar att Bonnee var garanterad en vinst på minst en halv miljon kronor. Som mest kunde hon vinna fem miljoner. Exakt hur stor vinsten skulle bli avgjordes ett par månader senare på en fördelningsdragning i Göteborg. Tillsammans med ett dussintal andra vinnare som också hade skrapat fram ”Chans på fem miljoner” skulle den slutgiltiga summan uppenbara sig. Det var då hon skulle välja ett av flera guldkuvert.

– Hon som valde kuvert innan mig tog det kuvertet som jag hade tänkt att ta, så jag fick tänka om, och då tog jag bara ett.

Det blev minst sagt en dag hon sent kommer glömma. I kuvertet låg nämligen en halv miljon kronor och väntade.

– Det har varit en otrolig dag. Vårt flyg var försenat och vi fick inte tag i någon taxi hit, så innan var jag riktigt nervös! 

Att Bonnee dessutom skulle få flyga hem igen en halv miljon kronor rikare gjorde vistelsen i Göteborg helt oförglömlig.

– För pengarna vill jag ta med min italienska pappa till Neapel. Han fyller 90 år i år. Och sedan skulle det vara roligt med ett nytt kök, säger hon och skrattar.

Vill du också vinna stort? Ta chansen!

Skrapa en lott på Miljonlotteriet