Roger från Västerås har chans på 5 miljoner.

Roger kan få 5 miljoner

Att prenumerera på skraplotter kan förändra livet. Det vet Roger från Västerås. På en utav hans lotter gömde sig en rejäl överraskning – en chans på 5 miljoner. Snart trampar han iväg på äventyr. Men först ska han sadla om. Cykeln alltså. ”Jag är chockad, har nog fortfarande inte fattat det” säger han

Roger har prenumererat på Miljonlotteriets lotter i flera år. Varje månad landar sex skraplotter i brevlådan, redo för att skrapas. Men för Roger är det inte alltid som lotterna skrapas direkt. Att samla på hög höjer spänningen ännu mer, och i mitten av juli hade han flera lotter som låg oskrapade. 

– Vi skulle till Sälen med familjen och jag bestämde mig för att registrera lotterna på Miljonlotteriets hemsida innan vi åkte, berättar han.

Genom att registrera sina lotter på miljonlotteriet.se samlas alla vinster i en vinstpott, och eventuella nitlotter deltar automatiskt i en extradragning kallad Nitlottsdragning. I den förvandlas en nitlott till en bilvinst yra gånger om året.

Blev sur och irriterad  – i onödan

Roger hann bli både irriterad och tänka att han aldrig vinner medan han registrerade sina lotter. Men så dök meddelandet ”Grattis till din högvinst!” upp på skärmen. I sin hand höll han en lott som var en chans till 5 miljoner.

– Jag förstod först inte hur mycket jag hade vunnit. Det var först dagen efter som jag insåg att jag garanterat hade vunnit
500 000, men hade chans på 5 miljoner! skrattar Roger.

En lott med "Chans till fem miljoner" innebar att Roger är garanterad en vinst på minst en halv miljon kronor. Som mest kan han vinna fem miljoner. Exakt hur stor vinsten blir avgörs om ett par månader på en fördelningsdragning i Göteborg. Tillsammans med ett dussintal andra vinnare som också hade skrapat fram ”Chans till fem miljoner” ska den slutgiltiga summan uppenbara sig. 

– Jag har nog fortfarande inte riktigt förstått att jag har vunnit. När chocken har lagt sig får vi börja planera resan till Göteborg, säger han

Cyklar för vinsten

För vinsten har Roger lite olika tankar, bland annat tänker han gräva om grunden på huset, renovera badrummet och kanske resa. När vi pratar med honom är han på väg upp till Sälen för att tillsammans med sin särbo cykla Cykelvasan för tredje gången. 

– Cykling är ett stort intresse och för vinsten blir det säkert en ny cykel till särbon och en bekvämare sadel till mig, berättar han.

Vill du också vinna stort? Ta chansen!

Fakta om Miljonlotteriet:
Miljonlotteriet är en av Sveriges största och äldsta speloperatörer. Hos oss kan du prenumerera på skraplotter, spela bingo och skrapa lotter online. Dessutom kan du köpa lotter i butik. Överskottet från Miljonlotteriet går oavkortat till IOGT-NTO-rörelsens verksamhet. Det är vinst på i snitt var femte lott och som mest kan du vinna 5 miljoner.