Som prenumerant hos Miljonlotteriet hjälper du utsatta barn och ungdomar i sommar.

Så kan du hjälpa tusentals barn i sommar

Tack vare Miljonlotteriet kan IOGT-NTO-rörelsen arrangera sommarläger för tusentals barn runtom i Sverige.
Lotternas överskottet går till rörelsens ideella verksamhet.
– Det är fantastiskt att våra lottköpare ger oss möjligheten att kunna göra skillnad i många människors liv, säger Johnny Mostacero, förbundsordförande hos IOGT-NTO-rörelsen.

En trygg och härlig sommar. Det är målet för IOGT-NTO-rörelsens sommarläger för barn. Framförallt för de barn som har det tufft hemma. I år arrangerar man ett 100-tal läger på flera ställen i Sverige för att ge dessa barn underbara sommarminnen. Tack vare överskottet från Miljonlotteriet är detta möjligt:
– Många barn och ungdomar lever i familjer med missbruk och deras situation är ofta mycket jobbig, framförallt på sommaren och runt jul. Därför organiserar vi väldigt många aktiviteter under dessa perioder, det blir en fristad från missbruket och samtidigt som det blir ett roligt minne för barnen, säger Johnny Mostacero.

Miljonlotteriet gör skillnad
Sedan år 2000 har Miljonlotteriets överskott gett närmare två miljarder till IOGT-NTO-rörelsens ideella verksamhet, där större delen av pengarna tillfaller verksamhet inriktad på barn och ungdomar. På sommarlägren väntar massor av äventyr, som kanotpaddling, bad, lekar i skogen och mys runt brasan. Förra året fick 3 267 barn åka på IOGT-NTO-rörelsens sommarläger. Miljonlotteriet är ett viktigt stöd för rörelsen, menar Johnny:
– Vi skulle med all säkerhet finnas, vi har ju över 30 000 medlemmar. Men vi skulle inte kunna göra allt det vi gör idag och mycket skulle se helt annorlunda ut eftersom resurserna skulle vara mindre. Lotteriet står för mellan 60 och 70 procent av intäkterna.

FAKTA: Miljonlotteriet & IOGT-NTO
● Miljonlotteriet erbjuder skraplotter via prenumeration, online och i butik samt bingo och spel på nätet.
● Allt överskott från Miljonlotteriet går till IOGT-NTO-rörelsens verksamheter.
● Överskottet går bland annat till sommarläger för barn, sociala företag, alkoholrådgivning och kamratstöd.
● Sedan år 2000 uppgår överskottet till närmare två miljarder kronor.

Bli prenumerant på Miljonlotteriet