Du kan göra skillnad!

Gott ändamål

Vinn din dröm och förverkliga någon annans!

Det är en otrolig känsla att vinna riktigt stort. Men även de gånger du inte vinner så bidrar du till att förverkliga någon annans dröm. Tack vare Miljonlotteriets överskott, kan IOGT-NTO-rörelsen ge barn och vuxna hjälp att komma till en trygg och drogfri miljö. Ditt lottköp gör skillnad i vardagen och räddar liv. Varje dag. Tillsammans gör vi skillnad på riktigt. 

Det goda ändamålet
Varje dag görs saker inom IOGT-NTO-rörelsen. Ditt lottköp gör det möjligt för IOGT-NTO rörelsen att arrangera över 70 sommarläger för barn, höstaktiviteter och kamratstöd för olika åldrar. Tillsammans har vi sedan år 2000 gett över 1,8 miljarder kronor som omvandlats till trygga och bra upplevelser.

Det finns massor att läsa
Längre ner kan du läsa om några av de insatser som görs så som Vit Jul-aktiviteter, scouterna och juniorförbundet Junis. Du kan läsa ännu mer på IOGT-NTO-rörelsen egen hemsida: iogtntorörelsen.se. Du kan även kolla in 50 goda gärningar, som är en sammanställning av insatser och projekt. Tack för att du gör skillnad!

 


Vit Jul-projektet
Alla barn borde få uppleva en härlig jul. Kampanjen uppmanar vuxna att avstå alkohol under barnens högtid. Jullovsaktiviteter anordnas för att alla barn ska få uppleva en jul med härliga minnen.

Läs mer om Vit Jul-lotten >>

 

nfs scouting iogt-nto miljonlotteriet

Sociala Företag
Sociala Företag skapar en meningsfull vardag genom att vara en länk mellan ett tidigare liv i missbruk och arbetsmarknaden. Ett exempel är second hand-butiken i Skarpnäck.

Läs mer sociala företag >> 

 

Ett ljus i mörkret för utsatta barn

Junis – IOGT-NTO:s juniorförbund
Junis arrangerar mängder av stora och små, långa och korta, aktiviteter. Allt från kojbyggarläger, piratläger och teaterkollon till pysseldagar, badutflykter och filmfestivaler.

Läs mer om Junis >>

miljonlotteriet

Nykterhetsrörelsens scoutförbund
Scoutförbundets mål är att alla ska ha möjlighet att utvecklas till självständiga och ansvarstagande individer som för sin egen skull väljer att avstå från alkohol och andra droger.  

Läs mer om scoutförbundet >>

 

nfs scouting iogt-nto miljonlotteriet

Alkoholrådgivningen
Alkoholrådgivningen finns till hands via telefon och e-post och hjälper människor med missbruk eller anhöriga med stöd och råd. 

Läs mer om alkoholrådgivningen >>


Kamratstöd
Verksamheten bygger på hjälp till självhjälp och tar tillvara den kraft till förändring som den enskilde individen besitter. IOGT-NTO stärker personer som varit i missbruk och som har behov av att få skapa sig sociala nätverk och få vara i alkohol- och drogfria miljöer. 

Läs mer om IOGT-NTO:s kamratstöd >>

kamratstöd iogt-nto miljonlotteriet ändamålet
   


Hillevi Wahl om uppväxten i ett missbrukarhem
Författaren och krönikören Hillevi Wahl växte upp med alkoholiserade föräldrar. Själv klarade hon sig från spriten. Men hamnade i stället i ett matmissbruk. I boken ”Hungerflickan” berättar hon om sina erfarenheter. 

Läs intervjun med Hillevi Wahl >>

Tillsammans med Paolo Roberto har vi spelat in en film om Sociala Företag. Klicka på bilden nedan för att se den!Läs om IOGT-NTO på Miljonlotteriets hemsida