Mattias hittade en ny mening med livet

För Mattias Eriksson har behandlingshemmet Dagöholm varit ett viktigt stöd till ett drogfritt liv.
– Nu känns det som att jag gör något som är meningsfullt.

Dagöholm ligger utanför Flen och är omgivet av ett vackert landskap. För barnen som hälsar på sina föräldrar finns djur att leka med.

Att nära och kära både får möjlighet att träffas och stötta varandra är en viktig bit i Dagöholms behandling. Förutom missbruksbehandling bygger behandlingen också på en kombination av social gemenskap och på utbildning, antingen på Flens vuxenskola eller genom arbetsträning via praktikplatser.

Syftet är att personer i behandling redan från början får chansen att bygga upp sin egen grund för ett drogfritt liv. Dagöholms behandling är unik på så sätt.

Kamratstöd är också centralt för Dagöholms verksamhet. Det bygger på att en grupp människor gör roliga saker tillsammans, en social gemenskap som är helt drogfri. I Mattias behandling fick han åka på olika kamratstödskurser hos IOGT-NTO.

– Jag blev väldigt väl mottagen i IOGT-NTO, jag hade bra folk omkring mig, berättar Mattias.

För Mattias, som hade besökt andra behandlingshem innan han kom till Dagöholm, innebar kamratstödet en fortsättning på behandlingen. Efter ett helt liv med missbruk är han i dag drogfri och arbetar själv med kamratstöd i Linköping. Där hjälper han andra med ett pågående eller tidigare missbruk, bland annat med att söka bostad.

– Numera är jag känd på stan som ”Matti, kamratstödet”, säger Mattias och ler.

Om behandlingshemmet Dagöholm
• Behandlingshemmet drivs utan privata vinstintressen.
• Dagöholm erbjuder drogfria aktiviteter och syselsättning under och efter behandling.
• Kontakt: www.dagoholm.se, info@dagoholm.se, 0150-664100

Du vet väl att överskottet från Miljonlotteriet oavkortat går till IOGT-NTO:s ideella verksamhet! Ingen skall behöva växa upp i en värld av missbruk. Här kan du läsa mer om vad IOGT-NTO-rörelsen uträttar >>

nattias dagöholm miljonlotteriet iogt-nto