Paolo Roberto möte Anna Carlstedt

Anna Carlstedt möter Paolo Roberto

Miljonlotteriets Pengarna på bordets programledare Paolo Roberto brinner för ändamålet och i samband med inspelningen av en ny reklamfilm fick han möjlighet att träffa IOGT-NTO:s ordförande Anna Carlstedt.
– Paolo känns klockren som programledare. Han är varm, genuin och har ett äkta engagemang för våra frågor. Det känns toppen, säger Anna.

Anledningen till mötet var en inspelning av en reklamsnutt om Vit Jul som ska sändas under hösten i samband med i vår nya tv-show Miljonlotteriets Pengarna på bordet!. Syftet med reklaminslaget är att lyfta fram ändamålen med överskottet. 

Dagen före spelades ytterligare en reklamfilm in. Då intervjuade Paolo Roberto – som leder Miljonlotteriets Pengarna på bordet! – Ingela, en av alla de personer som lyckats ta sig ur sitt missbruk med hjälp av IOGT-NTO-rörelsens verksamhet.

Paolo berördes djupt av hennes öde och berättelse.

– Jag började nästan gråta. Jag har själv många kompisar som har hamnat i missbruk, så jag känner starkt för de här människorna. När jag nu har fått chansen att träffa några av dem, känner jag ännu mer hur viktigt IOGT-NTO:s arbete är. Jag är glad över att ”Pengarna på Bordet” samarbetar med Miljonlotteriet och glad över att få medverka i det här sammanhanget, säger han.

I filminslaget där Paolo träffar Anna Carlstedt intervjuar han henne om Vit Jul; vad det är, varför Vit Jul finns och hur verksamheten ser ut. Anna berättade också om sina egna erfarenheter av att växa upp med en missbrukande förälder.

Efteråt inspelningen var hon nöjd.

– Det kändes väldigt bra! Barnen, som medverkade med pepparkaksbak i bakgrunden, var otroligt tappra och tålmodiga och inspelningen flöt på fint. Det är svårt att begripa att varje inslag bara blir 40 sekunder långt!
Hon berättar att hon tycker att det här är ett bra exempel på att IOGT-NTO är tätt sammanknutet med Miljonlotteriet.

– Det känns bra att Miljonlotteriet nu lyfter fram ändamålet och att man pratar om IOGT-NTO. Och så tycker jag att Paolo känns klockren som programledare. Han är varm, genuin och har ett äkta engagemang för våra frågor. Det känns toppen!

Klicka här för att se filmen >>

Läs mer om Miljonlotteriets Pengarna på bordet >>

paolo roberto anna carlstedt iogt-nto miljonlotteriets pengarna på bordet vit jul Foto: Maria Zaitzewsky Rundgren