Johnny Mostacero om stödet från Miljonlotteriets kunder

Ordföranden: "IOGT-NTO fortsätter att växa"

2015 var ett händelserikt och framgångsrikt år för IOGT-NTO. Förbundsordföranden Johnny Mostacero är nöjd – och lovar att slå av på takten.
– IOGT-NTO-rörelsen fortsätter att växa och det visar hur viktigt vårt arbete är, säger hon.

Skrattande barn, härliga sommarläger, en vit jul i gemenskapens tecken. Johnny Mostacero ler när hon minns tillbaka på IOGT-NTO:s verksamhetsår.

– Det är så underbart att se all glädje som våra kampanjer innebär för många människor runt om i Sverige. Till exempel hur barn och ungdomar som kommer från trassliga miljöer får en möjlighet att uppleva en skön semester eller en rolig jul.

Kampanjerna hon i första hand tänker på är ”Sommarlov åt alla” och ”Vit Jul”. Syftet med båda är bland annat att ge barn och ungdomar möjlighet till roliga aktiviteter under sommaren och julen. Mer än 70 aktiviteter och läger anordnades runt om i landet där barn umgicks, badade och busade. ”Vit Jul” resulterade bland annat i att fler än 70 000 vuxna tog ställning för kampanjen i syfte att tänka ett extra varv på hur våra alkoholvanor påverkar barn under högtiden.

Vad mer ägnade sig IOGT-NTO åt i fjol?

– Vi har arbetat med alkoholfrågor på flera plan – från resor till Bryssel för påverkan av EU:s alkoholpolitik, till besök i skolor och samtal med tonårsföräldrar. Frågan om alkoholreklam som visas i Sverige men sänds från andra länder, är en viktig fråga som vi satte i fokus under 2012.

Hur kommer det se ut i år?

– IOGT-NTO rörelsen fortsätter att växa och det visar hur viktigt vårt arbete är. Vi ska bli ännu starkare oavsett om det handlar om att hjälpa utsatta barn här hemma i Sverige eller i andra delar av världen, eller påverka politiker.

Hur viktiga är Miljonlotteriets lottköpare för IOGT-NTO?

– Alla insatser vi gör sker med hjälp av Miljonlotteriets lottköpare. Utan dig skulle vi inte finnas. Tack för din insats!
Anna Carlstedt, ordförande i IOGT-NTO

Förbundsordförande Johnny Mostacero

Foto: Samuel Somo