En givande gemenskap

En väg tillbaka till livet eller bara en trevlig mötesplats. IOGT-NTO:s föreningsverksamhet gör avgörande insatser för människor runt om i landet. Vi besökte föreningen i Sollentuna för att få veta mera.Norr om Stockholm ligger Sollentuna och vi hälsar på IOGT-NTO-föreningen där för att få veta lite mer om verksamheten. I föreningen händer det något året om och ett av de mest populära inslagen är grillkvällarna på fredagar sommartid.

Därutöver arrangerar föreningen sedan tio år tillbaka ett kulturcafé och olika föreläsningar. Föreningen har medlemmar i alla åldrar och erbjuder ett brett program – alla ska hitta något de gillar

– Vi samarbetar med Sollentuna kommun om förebyggande verksamhet och vi har i cirka tio år haft Stoppa langningen-kampanjer och de senaste åren arbetat med Tänk Om inför Halloween och jul. Vi har också beviljats ett forskningsprojekt om nykterhetsrörelsens ideologi och arbetat med att starta ett socialt företag samt ungdomsanpassat vår lokal, berättar föreningens ordförande Sofia Modigh.

På tisdagar arrangeras sedan tio år tillbaka ett Kulturcafé. Träffarna har olika teman som till exempel sång eller så är det någon som spelar eller föreläser. Det kan vara föreläsningar om till exempel en plats, en person, om konst eller litteratur.

Caféet är en populär mötesplats och arrangeras i samarbete med NBV (Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet). Här finns också verksamhet för barn i åldrarna 7–13 år och vid varje terminsstart är barnen med och planerar verksamheten. Det blir ofta en mix av disco, pyssel, utflykter, film och teater.

Med andra ord – det är mycket på gång i IOGT-NTO:s föreningar!

Läs mer om allt bra som IOGT-NTO-rörelsen gör >>