Stödlinjen hjälper anhöriga till spelberoende

Hur kan jag få stöd som anhörig?

Oavsett om man vet eller tror att en närstående har spelproblem så behöver man som anhörig någon att prata med som man litar på. Det kan vara en vän eller någon professionell. Som anhörig kan man hamna i svåra situationer där man inte vet hur man ska göra. Sällan eller aldrig är man förberedd på dem och det väcker starka känslor inombords.

Det känns svårt att bli lurad av någon man tycker mycket om. Anhöriga tar ibland på sig skuld för att problemen uppstått, trots att ansvaret för spelandet och dess negativa konsekvenser helt och hållet är spelarens.


Anhörigas bästa vän är kunskap

Lär dig mer om spelberoende, om hur anhöriga kan uppleva sin situation och vad man bör och inte bör göra. Prata med folk som vet. På Stödlinjen för spelare och anhöriga, 020-81 91 00, har man mångårig erfarenhet av att prata med personer med spelproblem och deras anhöriga.

Där vet man också var man kan få mer hjälp som anhörig om man skulle behöva det. Finns det någon spelberoendeförening, anhörigkurser eller kunniga kuratorer och psykologer i närheten där du bor? Stödlinjen är öppen alla vardagar 10-21.