Verktyg och tips för ansvarsfullt spelande

Verktyg och tips

verktyg_top.jpg

Våra verktyg för spelaren

För att du skall ha kontroll på ditt spelande rekommenderar vi dig som är kund hos oss att sätta dina personliga spelgränser i en spelbudget. Som kund får du själv välja hur mycket du vill sätta in på ditt spelkonto per dag, vecka och månad. Du får också bestämma hur mycket du som mest vill förlora per dag, vecka och månad. Avslutningsvis bestämmer du hur länge du vill kunna spela per dag, vecka och månad.

Om någon av dina satta gränser uppnås stoppas du från ytterligare spel fram tills det att en ny tidsperiod startar. Du kan själv gå in och ändra dina begränsningar när du vill. En sänkning träder i kraft omedelbart medan en höjning uppdateras först vid nästa tidsperiods start, dock tidigast efter 48 timmar.


Att stänga av sig själv

Spel är det roligaste som finns men om du av något skäl vill ha uppehåll i ditt spelande, har du möjlighet att när som helst stänga av dig själv från spelsidan under en period. Tidsintervallerna för att stänga av dig själv från spel är, en vecka, en månad eller tills vidare. Väljer man tills vidare innebär det minst 1 år. Miljonlotteriets Kundcenter kan inte häva blockeringen, utan du får vänta tills tiden gått ut. Om du ibland känner att spel kan ta för mycket av din tid rekommenderar vi dig att ta en prova-på vecka.


Tid är en faktor

tid.jpgHög tillgänglighet till spel är något som forskare ser som en av de faktorer som kan påverka hur många som får problem med spel. Snabba spel, det vill säga, spel där tiden mellan insats och resultat är kort, vet vi kan skapa spelberoende, liksom spel där spelarens skicklighet och erfarenhet kan påverka utfallet. Att överkonsumera tid är en annan mycket viktig faktor som uppmärksammats mer och mer i takt med att spel via nätet har blivit populärt. Det är också därför vi erbjuder våra spelare möjlighet att sätta en tidsbudget.


Självtest

SjälvtestVårt självtest hjälper dig att upptäcka om du är på väg mot ett riskabelt spelbeteende. Mellan fem och tio procent av alla som spelar löper risk att få problem med sitt spelande.

Utifrån testresultatet får du tips baserat på dina spelvanor. Det kan till exempel vara att sätta gränser för ditt spelande, att göra ett uppehåll eller att ringa Stödlinjen för att diskutera dina spelvanor.

Tanken är att ge dig mer information kring vad du kan göra för att hålla ditt spelande på en sund nivå och öka kunskaperna om riskerna med spel.


Playscan

PlayscanPlayscan är ett smart verktyg som kan hjälpa dig att hålla koll på ditt spelande och hjälpa dig att hålla det på en sund nivå.

Verktyget håller reda på hur du spelar på miljonlotteriet.se, och dessutom får du med jämna mellanrum svara på några frågor om ditt spelande. På så sätt kan Playscan göra en analys av ditt spelande, och t.ex. signalera om du skulle vara på väg att spela på ett riskabelt sätt. Utifrån analysen får du kunskap om ditt spelande samt tips om vad du kan göra för att spela säkert.