Anders vann 1 miljon

Anders vann 1 miljon
– väljer skönare klimat för vinsten

den 21 augusti 2012
Anders Svensson vann en miljon på Miljonlotteriet. Vinsten har investerats i bättre klimat, både i huset där hemma och på semestern. Nu väntar många härliga semesterresor.

Anders bad sina barn att skrapa lotterna som kommit på posten när han gick till sitt arbete på morgonen. När han kom hem på eftermiddagen visade sig lotterna vara riktiga guldkort med en vinst
på 250 000 kronor plus chans till storvinst! Totalt blev Anders vinstsumma en hel miljon.

– Med tanke på att jag inte hade ett fast jobb då så kom pengarna mycket lägligt, säger Anders.

En stor del av vinsten har gått till investeringar i familjens hus.

– Vi valde att investera i huset med hjälp av den kontanta delen av vinsten, berättar Anders.

Huset har nu gjorts mer miljövänligt och energisnålt genom smarta investeringar som kommer att ge ytterligare återbäring i form av lägre elräkningar på sikt.

– Vi har bland annat bytt värmesystem från direktel till vattenburen värme och nu ska vi även borra för bergvärme, vilket känns väldigt bra. Sedan har vi bytt ut våra gamla vitvaror i köket till nya fräscha grejer från Bosch, säger han.

Även trädgården kommer att få sig ett lyft med hjälp av miljonvinsten. Gräsmattan får all önskvärd omsorg med hjälp av den nya gräsklipparen och rabatter och planteringar har fått sig ett lyft med nya växter och en hel del prylar från Granngården.

Men familjen Sven sson har inte bara investerat i hemmet. Under vintern passade de på att unna sig en resa. Hela familjen firade nyår på Kanarieöarna som bjöd på svensk sommarvärme. Anders och hans fru gillar dock inte att bara ligga stilla på semestern, utan passade också på att se sig om på Gran Canaria.

– En av våra favoriter var Puerto de Mogán, berättar Anders. Det var jättemysig liten by med många sevärdheter som passade hela familjen. Dit kan vi tänka oss åka igen för resten av vinstpengarna. Men allra helst blir det nog en sol- och badsemester till i Söderhavet.

– Men det kan också bli Thailand, flikar Anders fru in med ett skratt.

Eftersom familjen Svensson är riktiga resefantaster har de också planerat en sol-och-badvecka på solsäkra Cypern i september.

– Det blir ren semester, berättar Anders, sedan kommer vi att lägga undan en del pengar för en längre resa nästa år också.

Här kan du läsa om fler av våra vinnare >>

Anders från Ingelstad vann 1 miljon på skraplott från Miljonlotteriet! Foto: Sofia Sabel