Bengt vann 1 miljon

Bengt skrapade fram miljonvinst: ”Nu blir det äntligen en ny bil”

När Bengt Johansson från Norrköping vann högvinsten 1 miljon på Miljonlotteriet var det först dagen efter som han insåg att han faktiskt hade vunnit en riktig storvinst.

– När jag skulle registrera mina lotter i datorn började det blinka högvinst, säger han. Jag var tvungen att läsa innantill innan det sjönk in vad det faktiskt innebar.

Bengt berättar att det var riktigt svårt att föreställa sig att han plötsligt var 1 miljon rikare. Sedan tidigare hade han planerat att köpa ny bil inom de närmaste två åren, men nu behöver han inte vänta längre.

– Det sägs att man ska byta bil efter 10 000 mil. Nu har vår gamla gått 12 000 mil, så det är helt klart läge att köpa ny. Jag och min fru har pratat om vår drömbil och vi känner att vi skulle vilja ha en bil med lite högre insteg. En pensionärs-SUV helt enkelt, tillägger han med ett skratt.

Bengt drömmer om en rymlig bil som är lätt att ta sig in i. Helst från Toyota. I dag kör Bengt en Toyota Avensis och han har inga planer på att överge det japanska bilmärket, som blivit något av en favorit för familjen.

– Jag köpte en Toyota för många år sedan och har fått en bra relation till märket. Det har aldrig varit några bekymmer med någon av mina Toyotabilar.

Men nu när det finns utrymme att välja fritt bland alla nya moderna bilar så har Bengt några önskemål som han gärna vill att nästa bil ska uppfylla. Den ska vara driftsäker och rymlig med plats för mycket last, men den ska helst inte sticka ut alltför mycket.

– Det får gärna vara så att den liksom försvinner i mängden. Jag är inte typen som ställer upp ett batteri fräsiga bilar på garageuppfarten bara för att jag har vunnit på lotteri, säger Bengt.

Storvinsten räcker dock till mer än en ny bil och Bengt har generösa planer för barn och barnbarn. Framåt våren ska ena dottern byta kök och den andra dottern är precis klar med en stor renovering och utbyggnad av sitt gamla trettiotalshus och där kan vinsten komma väl till pass.

– Och så börjar barnbarnen bli stora och vill åka ut på språkresor och sådana saker, säger Bengt och tillägger med ett skratt.

– Där går det ju alltid att hitta sponsringsmöjligheter.

Kolla in filmen när Bengt får ta emot sin vinst >>

Här kan du läsa om fler av våra vinnare >>

Bengt vann 1 miljon på skraplott från Miljonlotteriet