Johan skrapade fram 500 000 kronor

Johan och Kristin från Kolmården vann 500 000!

den 14 mars 2012

Att renovera en sommarstuga till permanentboende är dyrt. Vinsten från Miljonlotteriet kom extra lägligt för Johan Zengler!


Johan Zengler och Kristin Eriksson bor i en sommarstuga i de östgötska skogarna, ett par mil från Kolmårdens djurpark. Paret har lagt mycket tid och pengar på att renovera den och insåg i höstas att det skulle krävas fler lån för att fixa det sista. Så var i alla fall läget innan Johan och Kristin skrapade fram en vinstlott med chans till 5 miljoner kronor.

   – Man trodde ju inte att det var sant, minns Johan. Vi var nog lite i chocktillstånd i ett par dagar, men när det väl sjunkit in fylldes man av oerhört lättnad.

Efter att han tagit ut en del av vinsten i kontanter kunde Johan och Kristin fortsätta renoveringen med egna pengar.

   – Först och främst har vi bytt dörrar och satt in treglasfönster, säger Johan. Det var välbehövligt. Sedan har vi unnat oss lite vardagslyx, som att gå ut och äta lite oftare. Och så har vi köpt ny tv och stereo. Jag brukar titta väldigt mycket på film.

Han lägger till med ett skratt:

   – I alla fall gjorde jag det innan vi fick vår andre son…

I sommar kommer familjen – som även innefattar sönerna Max, 9, och Albin, snart två år – att åka på solsemester.

   – Det lutar åt Spanien eller Cypern, säger Johan. Vi försöker nog åka före eller efter högsommaren, så det inte blir för varmt för Albin.

Vad ska ni göra för resten av vinsten?

   – Det har vi faktiskt inte bestämt. Om vi vinner mer pengar lutar det åt att vi köper ett nytt hus. Vi gillar vår stuga, men det vore skönt att ha fritid som inte bara innebär renovering. 

Drömmar kan gå i uppfyllelse även för dig! Att prenumerera på Miljonlotteriets lotter kan göra det möjligt! Bli prenumerant i dag!

Här kan du läsa om fler av våra vinnare >>


Johan från Kolmården vann 500 000 på skraplott från Miljonlotteriet! Foto: Sofia Sabel