Kjell-Åke vann 1 miljon

Kjell-Åke vann 1 miljon – delar vinsten med sina nära och kära

den 2 juli 2012

Sina 79 år till trots är Kjell-Åke från Helsingborg en spänstig man med ett brinnande sportintresse. Nyligen fick han ta emot vinstsumman 1 miljon kronor av oss – som han bland annat använt till en ny tv!
– Den kommer gå varm under OS, säger Kjell-Åke.


Kjell-Åke, eller Charlie som han kallas för av vänner och familj, satt och skrapade sina lotter i tvårummaren i Helsingborg. När han skrapade fram vinsten trodde han inte sina ögon.

– Eftersom jag hade svårt att tro att det var sant så bad jag min dotter ringa Miljonlotteriet för att bekräfta att det var rätt.

Men Kjell-Åke hade läst rätt och blev därmed en miljon kronor rikare på kuppen. Vad han skulle göra för en miljon tog en stund att fundera ut, men familjen har pushat honom att investera i inredning och prylar som gör livet roligare och enklare för honom.

– De hetsar mig att snygga till det hemma, skrattar Kjell-Åke. Vi började med en 40 tums platt-tv så jag kan se på sporten ordentligt.

Kjell-Åke står sina barn och barnbarn mycket nära och det är deras välmående han sätter i första rummet. Ena barnbarnet håller på att ta körkort och kan vänta sig en peng från Kjell-Åke. Han har även investerat en del av summan i Mitsubishi-bilar som ska användas av honom själv och barnen.

– Eftersom jag har lite svårt att gå är bilen ett bra hjälpmedel när jag ska besöka någon eller ta mig någonstans.

Trots att han har svårt att gå lever Kjell-Åke ett aktivt liv och har haft ett livslångt engagemang inom idrottsrörelsen i Helsingborg med omnejd.

– Nu för tiden blir det inte lika mycket resande till matcher som tidigare, berättar Kjell-Åke, men jag följer med ibland och följer framförallt sporten via tv:n.

Han har dessutom ett förflutet som handbollsspelare, trots en kotförskjutning från barndomen.

– När jag spelade handboll brukade folk kalla mig för ”han som uppfann knorren”, säger han med ett skratt.

Här kan du läsa om fler av våra vinnare >>

Kjell-Åke från Helsingborg vann 1 miljon på skraplott från Miljonlotteriet! Foto: Sofia Sabel