Marie vann 50 000!

Marie hittade lotter i soporna – vann 50 000!

den 9 augusti 2011

Det finns historier som nästan är för bra för att vara på riktigt. När Marie från Frändefors hittade tre gamla skrapade Miljonlotter i barnens rum kastade hon dem i soporna. Sedan plockade hon upp dem igen – och upptäckte en vinst på 50 000!


Marie kan inte hålla sig för skratt när hon berättar sin historia. Fattas bara, den är ju smått otrolig:

– I januari bestämde jag mig för att säga upp min prenumeration på lotter från Miljonlotteriet. Jag fick då beskedet att nya lotter redan var på väg men att min prenumeration därefter skulle avslutas. Av någon konstig anledning fick jag för mig att dessa lotter var ogiltiga eftersom prenumerationen var avslutad, så jag gav dem till barnen att leka med.

Nio månader senare dyker de tre lotterna upp i samband med städning. Marie kastar ett snabbt öga på dem och konstaterar att barnen har skrapat alla rutor. Därefter slänger hon lotterna.

– Jag noterade att det såg ut att vara en vinst på 40 kronor, en på 80 och en på 50 000. Men jag trodde fortfarande att det handlade om ogiltiga lotter, typ någon slags reklamexemplar.

Helt bekväm med beslutet att slänga lotterna var hon dock inte, utan de åkte fram ur soporna igen. Bara för att återvända ner bland skräpet ytterligare en gång!

– Ha ha, ja vad ska man säga. Jag slängde dem igen. Fråga mig inte varför. Sedan plockade jag upp dem och beslutade mig att ringa och kolla med Miljonlotteriet. Då fick jag beskedet att jag hade vunnit 50 000 och att lotterna fortfarande var giltiga trots mer än ett halvårs vistelse i barnens rum.

En otrolig historia, eller hur? Men den innehåller faktiskt ytterligare en osannolik detalj. På varje Miljonlott finns det ett fält som inte får skrapas om vinstlotten ska gälla. Maries söner Filip, 9, och Liam, 5, hade skrapat alla fält på lotterna, utom just detta.

– Helt makalöst egentligen. Hur kan man ha sån tur? Förhoppningsvis blir det fler vinster framöver. Nu har jag nämligen förnyat min prenumeration igen.

Hur Marie och hennes familj ska spendera vinstpengarna krävde ingen lång betänketid.

– Två resor. En för mig och min man och en för hela familjen. Barnen vill till Disneyland i Paris och det kan de väl vara värda?

Här kan du läsa om fler av våra vinnare >>

Marie hittade vinstlott bland soporna! Foto: privat