Susanne vann 1 miljon

Grattis till miljonen, Susanne!

Först ny bil och sedan en rejäl resa. Som färsk miljonvinnare kan Susanne Edman från Järfälla både göra ett efterlängtat inköp och visa Kina för sina barn.

Susanne Edman var inte ensam när den där speciella lotten från Miljonlotteriet öppnades. Hon satt tillsammans med sönerna Viktor och Joakim, som frågade om de fick vara med och skrapa. Självklart fick de det.

– Plötsligt sade Viktor ”titta här!”. Och vi tittade. Och tittade. Och tittade…

Susanne blir nästan lite tagen när hon minns tillbaka.

– Vi vända fram och tillbaka på lotten och fick inte riktigt ihop det. Hade vi chans att vinna fem miljoner kronor? När jag ringde till Miljonlotteriet dagen efter var jag fortfarande lite chockad, tror jag.

En miljon innebär fantastiska möjligheter och det första Susanne kommer att göra är att skaffa en ny bil. Hennes gamla Saab-kombi brukar hosta och låta lite konstigt när den startar, så det är hög tid för uppgradering. Vilket i det här fallet innebär att gå ner i storlek.

– Ja, jag vill ha en mindre bil, typ en Golf. Det kan faktiskt bli just en Golf. Det finns flera modeller som är roliga och tuffa. Jag är bilintresserad och vill ha en bil som är rolig att köra.

Hon lägger till:

– Innan jag bestämmer mig kommer jag att provsitta, provköra och läsa på om säkerheten. Det är viktigt att fatta rätt beslut.

Vad ska du göra mer med vinsten?

– Jag vill ut och resa med mina tre ungdomar; Viktor, Joakim och så Johanna. Gärna till ett ställe är man kan få både sol och lite äventyr. Vi vill att det ska hända något på resan.

Det skulle kunna bli Island – som familjen besökte 2008 och föll pladask för – eller Irland. Men ännu hetare än en ö på nära håll är ett stort land i öster.

– Kina! Jag var där 1989, när min man var där i jobbet. Jag tyckte väldigt mycket om Shanghai och det var speciellt att se kinesiska muren. Det vore fantastiskt att åka tillbaka och visa Kina för mina barn. I så fall skulle det bli en resa där vi besöker både städer, till exempel Peking och Shanghai, och landsbygd. Det har ju hänt mycket i Kina på senare år och det vore spännande att se med egna ögon.

Här kan du läsa om fler av våra vinnare >>

susanne edman järfälla vann 1 miljon miljonlotteriet Foto: Bosse Johansson