Ta del av Miljonlotteriets kampanjer

Lotter med ännu mer hjärta

Våra speciallotter

Hela överskottet från Miljonlotteriet går till IOGT-NTO-rörelsens viktiga arbete för att ingen människas liv ska behöva begränsas av alkohol. Vi har några lotter och bingospel som är ännu lite mer speciella. Deras överskott går öronmärkt till ett specifikt område och de säljs bara under begränsad tid. De ligger oss väldigt varmt om hjärtat så vi vill gärna berätta mer om dem. 

Sommarlovlotten och Sommarlovbingo
Denna lott säljs under sommarmånaderna och hela överskottet går till sommaraktiviteter för barn och ungdomar. Trots att sommaren är en fin tid, med lov och ledigt så är det inte så för alla barn. För de barn som växer upp i missbruksmiljöer kan sommarlovet vara en tuff period där många får ta ett orimligt ansvar hemma.  Pengarna från sommarlovlotten och Sommarlovbingo bidrar bland annat till de ungefär 70 läger runt om i landet som arrangeras för att barn ska få vara just barn på sommarlovet.

Kamratlotten och Kamratbingo
Överskottet från denna vänliga lott går till kamratstöd. Alla behöver en vän, någon att stödja sig mot och hämta styrka från och ibland behöver någon sträcka ut handen. Det är vad IOGT-NTO-rörelsens kamratstöd gör, de erbjuder en trygg plats för den som bestämt sig för att bli nykter och behöver stöttning. Och för den som är anhörig och behöver någon att hämta styrka hos. Lotten säljs under september månad. 

Vit Jul lotten och Vit Jul bingo

Julen är barnens tid. Men precis som sommarlovet är det också en tid då vissa barn inte får den mysiga jul som de förtjänar. Vit jul lotten och bingon är en del i en större kampanj som arbetar för att lyfta hur alkoholkonsumtionen kring jul ökar kraftigt och hur detta påverkar barn. 2015 bidrog kampanjen till att ca 30 000 personer lovade att inte dricka under julhelgen och ca 8700 barn kunde delta i trygga jullovsaktiviteter

Skrapa lotter här >> 

speciallotter miljonlotteriet
​ ​ ​ ​