Våra chattspel

Våra chattspel

Våra chattspel


Här följer en efterlängtad guide i vår djungel av chattspel. Du har nytta av den så fort en chattvärd är på plats och bjuder på chattspel i alla dess former. Lär dig den utantill och du kommer imponera i chatten! Vinner du ett chattspel så får du bingobrickans pris, dock alltid lägst 10 kronor, i bonus.

Kramar och rosor
Ibland får man så mycket mer än bara bonus vid chattspelsvinster. Vid vissa tillfällen ingår till exempel en kram eller en ros i priset. Det innebär att du som vinnare får dela ut samma vinstsumma till valfri spelare i chatten. Det tycker vi är generöst!

Ordmixen

Vad händer om man lägger ner ett ord i ett mixer? Det blir ett väldigt rörigt ord och vi har mixat fler stycken! Om du är först med att lista ut vilket det ursprungliga ordet är går vinsten till dig. Tänk på att det är viktigt att du stavar helt rätt om du vill ta hem segern.

Ordjakten
Ibland krånglar vi till det och slänger vi ut trasiga ord i chatten. Dessa ord saknar ett par bokstäver och om du är först med att lyckas klura ut vilket ord det är, blir det du som vinner bonus att spela för. Glöm inte att det är viktigt att du stavar helt rätt!

Ordröran
Det är möjligt att Ordröran är en något förenklad version av Ordmixen då första och sista bokstaven är placerad på rätt ställe. Du behöver dock reda ut gröten där emellan. Lista ut vilket ord vi söker, se till att stava rätt och kanske viktigast av allt: se till att vara först med rätt svar så plussar vi saldot på din spelplånbok!

Baklänges
Snabba fingrar och en snabb tankeverksamhet är bra att ha när vi spelar Baklängesspelet. Chattvärden lägger ut ett ord och din uppgift är att skriva ut det valda ordet baklänges så fort som möjligt! För att vinna behöver du stava ordet ”rätt” och vara snabbast, såklart!

Rappakalja
I detta spel svamlar vi som aldrig förr. Vi söker ett ord som vi beskriver med ett par helt andra ord. Vet du vilket ord söker vi via våra ledtrådar och associationer? Svarar du rätt först så vinner du!

Ordspråket
Ordspråk är ett bra sätt att förmedla ett budskap eller en lärdom på.  Våra ordspråk har dock tappat ett ord och därmed hela poängen. Vilket ord saknas? Först till kvarn vinner!

Frågesport
Om du inte redan sitter på en hel del kunskap så kommer du att garanterat göra det efter en stund i vår bingochatt. Vi har laddat upp med massor av allmänbildade frågor och om du slänger ur dig rätt svar först vinner du!
 
En ska bort
Ingen ska någonsin behöva känna att man inte passar in. Förutom i ”En ska bort”.  Vi ger ett ämne och fyra olika alternativ – vilket av alternativet hör inte till ämnet? Var snabbast med rätt svar och du vinner!

Blixten
Blixten är spelet med hela tre vinnare. Vi nämner ett ämne och en bokstav och då gäller det att du är blixtsnabb! Vi vill ha ett ord med den valda bokstaven som passar in under ämnet och vi behöver inte ha tre olika svar för att kunna utse vinnarna. Tänk på att det är chattvärden som avgör vilka svar som är giltiga.   

BlixtenOlika

BlixtenOlika är precis som Blixten, fast här vill vi ha tre olika rätta svar!

Karamellen
På Karamellen bjuds du på en kategori med tillhörande ledtrådar. Bonusen startar på 30 kronor och för varje ledtråd drar vi av 5 kronor. Ju tidigare du kommer på vad vi söker, desto mer bonus får du! Glöm inte att det är en gissning per person per omgång som gäller.

Triangeln
Triangeln påminner om Rappakalja. Vi bjuder på tre olika ord och undrar vad den gemensamma nämnaren är? Kan du? Se till att svara rätt först så vinner du!

Kvitt eller dubbelt
Kvitt eller dubbelt är spelet för vinnare. Du har möjlighet att antingen behålla den vinst du nyligen vunnit, eller att dubbla den! För att dubbla din vinst behöver du svara rätt på en fråga inom 30 sekunder. Svarar du fel kommer inte din spelplånbok att fyllas på med bonus.

Singing Bee
Har du länge drömt om att bli rockstjärna? Här har du äntligen din chans att visa vad du går för! Under Singing Bee blir det härlig skönsång i chatten. Var först med att fylla i de saknade orden i våra sångrader och du får applåder och bonuspengar!

 

Chattspelsregler:
- För att vara med i chattspelen måste du ha en bricka i pågående spel.
- Man får bara gissa en gång per person, per chattspel, om inte chattvärden säger något annat.
- Du får vinna 3 chattspelsvinster på vardagspassen och 5 stycken på helgspassen.
- Ett rättstavat svar är avgörande i chattspelen ”Ordmixen”, ”Baklänges ord”, "Singing Bee", "Ordspråk" och ”Ordjakten”.
- Vid övriga chattspel är det okej att stava fel, så länge chattvärden förstår vad du menar.
- När svaret är ett namn så räcker det med att endast skriva efternamnet.
- Respektera och följ chattvärdens beslut.

Bingochatten är ett trevligt forum där alla ska känna sig välkomna! Därför är det viktigt att respektera följande regler:

- Använd ett vårdat språk. Svordomar och stötande ord etc. passar sig inte!
- Skriv inga inlägg som kränker, diskriminerar eller förolämpar andra på något sätt.
- Skriv inga inlägg som kan uppfattas som rasistiska eller sexistiska på något sätt.
- Gör inte reklam eller marknadsför kommersiella intressen.
- Bråka inte i chatten.
- Visa respekt och hänsyn till andra spelare samt Chattvärdarna.
​ ​ ​ ​