Åke vann 1 000 000 kronor

Camilla skrapar hem en miljon åt pappa

Åke Wiman från Hudiksvall hade inte ens uppmärksammat vinsten på lotten. Det var först när han satt hemma vid datorn, registrerade lotten och som skärmen förvandlades till ett fyrverkeri. Han förstod att han hade vunnit – stort. Hans dotter Camilla dubblade vinsten till en miljon kronor.

Åke har varit prenumerant hos Miljonlotteriet länge och vunnit sporadiskt. Men inte så här stort. Han var på väg att säga upp sin prenumeration, men när en släkting vann en bil, bestämde han sig för att stanna kvar. Vilket visade sig vara ett klokt val, nu vann han en miljon kronor.

När jag skrapade fram vinsten vart jag chockad och omtumlad, förklarar Åke.

Åke vann 1 000 000 kronor

Vinsten kommer att användas för en roligare vardag – till vad får framtiden utvisa, men en sak är säker, Åkes dotter Camilla, som deltog på vinstdragningen och dubblade vinsten, kommer att få en del av kakan. 

Det är mycket pengar, i kontanter och i vinster. Tänk att det kan vara jobbigt att välja vinster för 500 000 kronor, skrattar Åke.

Fiskar efter Lofoten

Med en passion för fiske fantiserar Åke om att kasta sin lina i de norska fjordarna och dra upp en riktig storfångst.

Fiske i Lofoten är en dröm, säger Åke.

Fadäs för motorer

Utöver motorsport, gillar han solosåg. Nu har han möjlighet att skaffa sig en finfin såg, eller att besöka Svenska Rallyt, något han gjort flera gånger.

Jag har varit involverad i motorsport och följer det med stort intresse. Har varit en del på Svenska Rallyt i Värmland, där de framför bilar i en fantastisk fart mellan träden på snöiga vägar, berättar Åke.

Att Miljonlotteriets överskott går till ungdomar och barn, som behöver stöd uppskattas.

Det är bra, det stöder man ju gärna, avslutar Åke.

Möt fler av våra vinnare
Spela bingo
Skrapa lotter