Bengt vann ny bil i Miljonlotteriets nitlottsdragning.

Nitlotten blev en vinstlott

Att ha tur i oturen är något som Bengt fått uppleva. Hans tråkiga nitlott överraskade honom rejält när den plötsligt blev en vinstlott i Miljonlotteriets nitlottsdragning. I april kommer en ny bil, till ett värde av en halv miljon kronor, stå parkerad utanför hans hem i Örnsköldsvik. 

Skam den som ger sig är också ett talesätt som 74-åriga Bengt fått erfara. Trots att hans nitlotter fått honom att sucka djupt gav han inte upp hoppet om en vinst. För fyra gånger om året förvandlar Miljonlotteriet nitlotter till bilvinster, något Bengt hade koll på. Därför skickade han in lotterna för att de skulle delta i nitlottsdragningen. Det visade sig att vara klokt, för plötsligt en dag ringde Miljonlotteriet upp och berättade att han vunnit en bil.

– Man vet inte hur man ska reagera när någon ringer och berättar att man har vunnit en bil till ett värde av 500 000 kronor. Dagligen läser man ju om bedragare och ibland kanske man är lite godtrogen, men man måste ju tro att det är sant, berättar Bengt om samtalet. 

Att vinsten var äkta bekräftades efter några dagar när Bengt fick hem sitt vinstbevis. Nu är beställningen av en splitterny Volvo XC40 gjord och Bengt ser fram emot leveransen.

Jag har kört Volvo hela livet och ser fram emot den här bilen. Den är en riktig drömbil, säger Bengt. 

I april ska bilen vara på plats, precis lagom inför sommarens äventyr. Att åka längre sträckor är något Bengt gärna roar sig med. Bland annat åker han mer än gärna till sommarstugan i Varberg. 

Sina dagliga promenader tar Bengt till Sommarhemmet, som drivs av IOGT-NTO-rörelsen. Han tycker att det är bra att lottöverskottet går till fina ändamål.

IOGT-NTO-rörelsens arbete är behjärtansvärd, säger Bengt. 

Nu hoppas Bengt på att vinster från Miljonlotteriet rullar på. 

Vill du också ha chans att vinna? Skrapa en lott eller spela bingo.

Läs mer om nitlottsvinnaren Bengt
Annika vann halv miljon – på nitlott