Ethel från Umeå vann en halv miljon kronor hos Miljonlotteriet

Ethel från Umeå vann en halv miljon på Miljonlotteriets vinnardag

Ethel från Umeå vann 500 000 kronor i Miljonlotteriets högvinstdragning. En vinst som gör hennes gröna fingrar glada och bokstavligen får hennes tillvaro att blomma. 
– Ett alldeles eget orangeri i närheten av mitt växthus. Det hade varit något, säger Ethel.

Det var under onsdagen som Miljonlotteriets vinnardag avgjordes på vackra Hällsnäs strax utanför Göteborg. Där hade Ethel från Umeå chans att vinna en miljon kronor. Lotten hon valde under dragningen gav till slut en halv miljon kronor.
– Det är otroligt, och en dröm, att få vinna så här mycket pengar, säger en glad Ethel.

Vinst för hennes Västerbottengård
Hon har inte riktigt hunnit bestämma sig för exakt vad vinsten ska användas till. Men sannolikt gör hon sitt kära hem ännu mera kärt. Huset kan komma att få sin upprustning, men framför allt är det på trädgården och sina gröna fingrar som Ethel vill satsa.
– En fyrhjuling skulle göra att jag slipper köra jord och andra tunga lass i skottkärran. Och ett alldeles eget orangeri i närheten av mitt växthus. Det hade varit något, säger Ethel.

Skrapar för att bidra till framtiden
På sätt och vis är det även för en bättre grogrund som Ethel köper lotter av Miljonlotteriet. Överskottet går till verksamheter som arbetar mot alkohol- och drogproblematik. 
– Det kan hjälpa barn och ungdomar som växer upp att inte hamna i härvor på grund av alkohol och droger. Det känns behjärtansvärt att bidra till det, säger Ethel.

Möt fler vinnare
Skrapa lotter
Så gör din lott skillnad