Eva från Mellerud vann en halv miljon kronor på Miljonlotten

Eva från Mellerud vann storvinst – för andra gången

Eva från Mellerud vann en halv miljon i Miljonlotteriets högvinstdragning. Det är andra gången hon vinner stort hos lotteriet. Tidigare har hon skrapat fram 3 miljoner kronor.
– Vi har barn och barnbarn, så det är inga problem att göra av med pengarna, säger Eva.

Under onsdagen avgjordes Miljonlotteriets vinnardag på vackra Hällsnäs strax utanför Göteborg. Där hade Eva från Mellerud chans att vinna högsta vinsten värd 10 miljoner kronor. Lotten som hennes döttrar valde gav till slut 500 000 kronor.
– Det känns fantastiskt. Även om det är svårt att tro att det är sant, säger Eva.

Andra gången Eva vinner stort hos Miljonlotteriet
Det är nämligen inte första gången som Eva vinner stort hos Miljonlotteriet. Redan 2001 skrapade hon fram 3 miljoner kronor på en av sina Miljonlotter. Så inte så konstigt att Eva knappt kunde tro sina ögon när hennes tur givit henne ännu en högvinstlott.
– Vi skrapar alltid lotterna tillsammans, min man och jag. Jag fick allt be honom att kontrollera att jag hade läst rätt, säger Eva.

Miljonvinst som delas med barn och barnbarn
Vad vinsten ska gå till är inte riktigt bestämt ännu. Vid förra miljonvinsten rustade Eva upp huset och köpte en ny bil. Och kanske att det blir en ny bil den här gången med. Men framför allt kommer vinsten att delas med nära och kära.
– Vi har barn och barnbarn, så det är inga problem att göra av med pengarna, säger Eva.

Vill göra skillnad med sitt lottköp
Och det är just med tanke yngre generationer som Eva fortsätter att köpa Miljonlotteriets lotter. Överskottet från lotteriet går till arbete mot alkohol- och drogproblem.
– Det betyder mycket. Speciellt nu när det verkar bli mer och mer av det här med droger bland unga. Då behövs det krafter som kan upplysa och arbeta mot det, säger Eva.

Möt fler vinnare
Skrapa lotter
Så gör din lott skillnad