Inger vann halv miljon och firar med roliga resor.

Inger vann en halv miljon och förverkligar resedrömmen

Inger från Uppsala skrapade fram en halv miljon kronor på Miljonlotteriets vinnardag. En vinst som sätter både guldkant på hemmatillvaron och förverkligar Ingers resedrömmar.

När Inger skrapat fram tre stycken Chans till 10 miljoner hemma i köket fick hon be sin man dubbelkolla så hon inte sett fel och att det verkligen var tre lika. 

– Det är ju sådant här man bara hör om men inte tror ska hända för en själv! säger Inger.

Men exakt hur stor högvinsten blev sparades till det speciella firandet som Miljonlotteriet ordnar för vinnarna av högvinster på Hällsnäs gård den 18 maj. Vinnaren av högvinsten firas med hotellövernattning, god mat och en ceremoniell skrapning av lott med chans till tio miljoner kronor.

– Det skulle vara kul att bygga ett växthus eller uterum, där jag kan odla. Sedan har jag alltid velat åka till Wien. Den resan får nog bli av nu, säger Inger.

Men det är sannolikt inte bara Inger som får njuta och ta del av den härliga vinsten.

– En av döttrarna är i behov av ett nytt kök. Och en av sönerna har haft otur med en krånglande bil. Vi har fyra barn och många fler barnbarn, så pengarna kommer garanterat att gå åt, säger Inger och skrattar.

Inger har prenumererat på Miljonlotten i 17 år och likt många av Miljonlotteriets lottköpare köper hon lotter mest för den goda sakens skull och uppskattar de insatser som gör mot alkoholens- och drogernas skadliga effekter i samhället. 

– Det är ett bra ändamål som jag gärna vill stötta, säger Inger.

Möt fler vinnare
Skrapa lotter och vinn din dröm
Upptäck nya Miljonmorgon
Evelina vann halv miljon