Lars från Hjärnarp blev miljonär på Miljonlotten.

Lars från Hjärnarp vann miljonen

Lars från skånska Hjärnarp vann en miljon i Miljonlotteriets högvinstdragning. En vinst som sätter guldkant för både honom och hundar som hamnat i nöd.  
– Jag har ett stort hjärta för alla sorters djur, säger Lars. 

Lars från skånska Hjärnarp nära Ängelholm hade chans att vinna högsta vinsten värd 10 miljoner kronor. Lotten som han till slut valde gav 1 miljon kronor, vilket är dubbelt så mycket han var garanterad inför dragningen.
– Redan innan kände jag att jag var en vinnare. Att det blev 500 000 kronor mer än jag visste känns bara som en stor bonus, säger en glad Lars.

Unnar sig ett nytt uterum
Just därför har Lars inte hunnit bestämma sig helt för vad hela vinsten ska gå till. Men klart står att en del av pengarna ska användas till att rusta upp hans kära hus uterum. Det har redan i dag en härlig inglasning, men kommer att bli ännu härligare med en renovering.
– Så att det blir nytt och fräscht. Det är en vinst jag kan njuta av hela året om, säger Lars.

Skänker pengar till välgörenhet
Klart står också att alla pengar inte går till honom själv. Med ett hjärta som bultar lite extra för djur som hamnat i nöd kommer han skänka en del av vinsten till djurorganisationer, som tar hand om och omplacerar utsatta hundar.
– Jag har själv tagit hand om flera herrelösa hundar, fåglar och andra djur som hamnat i nöd i mitt liv.

Köper lotter med insikt ändamålet

På sätt och vis har Lars sina föräldrar att tacka för storvinsten. Pappan brukade också köpa Miljonlotter och var den som introducerade Lars till skrapnöjet. Mamman arbetade nära vuxna som farit illa utav alkohol i sina liv.
– Det gjorde att jag tidigt fick höra hur drickande kan förstöra människors liv.

Möt fler vinnare
Skrapa lotter
Så gör din lott skillnad