Samuel vann 500 000 kronor hos Miljonlotteriet.

Samuel från Spånga vann halv miljon kronor i kontanter

Samuel från Spånga vann en halv miljon kronor på Miljonlotteriets vinnardag. Vinsten blir ett tillskott inför pensioneringen – och sätter en guldkant på hans flyttplaner.
– Det är dyrt med lägenheter i Stockholm, och vi vill gärna ha ett extra rum, säger Samuel.

Inför Miljonlotteriets högvinstdragning var Samuel garanterad 100 000 kronor. Men efter att ha valt sitt kuvert under den festliga tillställningen på Hällsnäs utanför Göteborg, stod det klart att hans vinst hade femdubblats. Samuel gick från dragningen med en på en halv miljon kronor, vinst som kommer lagom till hans planerad pensionering om en månad.

– Jag har jobbat mycket i mina dagar. Vi har skämtat på jobbet om att vinsten blir mitt avgångsvederlag. Och faktiskt även ett flyttbidrag, säger Samuel och skrattar.

Vinst som förverkligar lägenhetsdröm

Han har redan bestämt sig för vad pengarna ska gå till. Sedan länge har det funnits tankar på att flytta från huset för ett friare pensionärsliv i lägenhet. Vinsten kommer att gå till insatsen och gör att Samuel kan unna sig att höja budgeten för guldkant på stundande lägenhetsköp.

– Det är dyrt med lägenheter i Stockholm, och vi vill gärna ha ett extra rum. Både jag och min fru tycker om att läsa, säger Samuel.

Köper lotter för det goda ändamålet

Samuel började prenumerera på Tjugan-lotter bara för den goda sakens skull. Han har sedan tidigare även en prenumeration på Miljonlotter, som också kommer från Miljonlotteriet.

– Jag gick med bara för att jag tyckte det var en bra sak. Att överskottet går till ett bra ändamål som stärker arbete mot alkohol- och drogproblem, säger Samuel.

Möt fler av våra vinnare
Vill du också vinna – beställ lotter här
Upptäck vår bingo