Solveig vann 1 miljon och firar med hus till sin Pippi-samling.

Pippi-drömmen som blev sann

Av alla härliga vinnare vi får möta finns det några som sticker ut lite extra. Solveig är en av dem. När hon vann 1 miljon fick hon chansen att förverkliga sin stora dröm – att bygga ett eget hus till sin enorma Pippi-samling.

Figurer, böcker, pussel, dockhus och ett personligt brev från Astrid Lindgren. Det är några av de nära 1 000 föremål som Solveig samlat på sig under åren. När den sjätte och sista lotten i hennes lottpaket visade sig vara värd en miljon, visste hon direkt vad hon skulle göra.

– Jag hade Pippi-grejer nedpackade runt om i hela huset, så jag bestämde mig för att bygga ett Attefallshus i trädgården till min samling, berättar hon.

Det passionerade Pippi-intresset föddes av en slump när Solveig som 18-åring köpte en Pippi-mugg och en tallrik i en prylbutik. Sedan dess har det rullat på. I dag har hon samlat på Pippi-föremål i mer än 30 år.

– Jag är uppvuxen med alla Astrid Lindgrens berättelser. Det bästa med just Pippi är hennes positiva anda – det mesta ordnar sig! Pippi är en sann inspiration i livet, berättar hon.

Men 1 miljon räcker till mer än ett hus fullt av Pippi-prylar. Sedan vinsten har Solveig hunnit förverkliga en hel del andra drömmar, som att bygga ett litet hus till sin dotter och renovera badrummet, bland annat.

Vill du också vinna din dröm? Beställ lotter här
Spela bingo
Maria vann bil värd 400 000