Sven skrapade fram drömvinsten på sin lott

Nu gör han sin drömresa

Sven vann 200 000 kronor på sin skraplott. Nu lägger han pengarna på drömresan till Alaska.
 Det har alltid varit en dröm att åka dit, säger han.

Lotterna från Miljonlotteriet hade precis kommit med posten och Sven satte sig hemma vid köksbordet för att skrapa. Den första lotten gav 40 kronor i vinst, de efterföljande fyra var nitlotter – medan den sista hade tre symboler för 200 000 kronor:

 Min första tanke var: ”Kan det vara rätt?” Jag var jätteförvirrad och tittade flera gånger. En bekant till mig trodde nämligen för många år sedan att han vunnit 200 000 på en lott, men hade missat att det saknades en nolla i en av rutorna. Det ville jag undvika, berättar Sven med ett leende.
 
Men visst hade skåningen Sven vunnit, det bekräftade en kontroll med Miljonlotteriet. Och pengarna, 200 000 kronor, kommer helt och hållet läggas på resor, varav en går till Alaska. Där kan temperaturerna krypa ner mot minus 30 på vintern och orkar knappt klättra upp till 15 plusgrader sommartid.

 Vi var i Klondike i Kanada för några år sedan och blev väldigt hänförda, så vi ville återvända till området. Sedan måste man åka dit på sommaren, det är ju för kallt på vintern, säger Sven.
 
Skåningen har varit trogen prenumerant hos Miljonlotteriet sedan flera år tillbaka, ”en trevlig flicka i mataffären värvade mig”, och Sven kommer fortsätta vara Miljonlotteriet trogen:

 Ja, även om jag inte vunnit stort tidigare brukar det alltid bli någon liten vinst på lotterna. Sedan vet jag ju att överskottet går till IOGT-NTO-rörelsens verksamhet, så ändamålet är bra. Slantarna hamnar hos dem som behöver det.

Evelyn vann en miljon
Möt fler lyckliga vinnare
Har du också en drömresa? Skrapa Resan!