Vi vill erbjuda ett stort utbud av produkter som alla är tillverkade med hänsyn till människor och miljö.

Vårt hållbarhetsarbete

När du beställer en vinst från Miljonlotteriets vinstshop vill vi att även vår planet ska vara en vinnare. Därför jobbar vi ständigt med att säkerställa att våra vinster är tillverkade med hänsyn till både människor och miljö.

För oss på Miljonlotteriet är det en självklarhet att våra vinster ska vara producerade under schyssta arbetsförhållanden, och vi strävar mot att alla våra vinster i så stor utsträckning som möjligt ska vara miljövänliga och hållbara.

Vi behöver alla ta ett gemensamt ansvar för att konsumera på ett sätt som gör så liten miljöpåverkan som möjligt. För att hjälpa dig som kund som vill beställa vinster med omsorg har vi skapat vår egen miljöstämpel Hållbart val. Alla vinster som bär denna stämpel är tillverkade med hänsyn till miljön.

Så håll gärna utkik efter denna märkning när du gör dina vinstval:

Hållbart val logo Miljonlotteriet 

 

Certifieringar

Att rädda vår planet handlar inte om att man ska sluta unna sig, men definitivt om att göra smarta val. Därför har vi certifieringar som kan intyga att våra vinster lever upp till dina högt ställda förväntningar på exempelvis hållbarhet och hänsyn till vårt klimat. Och så att du lättare ska kunna göra ett bra val.

 

Logga hållbarhet Trygg textil Öko-Tex

Öko-tex certifierad
Öko-text-märkningen är en oberoende certifiering som garanterar att slutprodukten inte innehåller några skadliga kemikalier för den som använder plagget eller produkten. Bakom märkningen finns the International Association for Research and Testing in the Field of Textile Ecology i Zürich.

 

Logga hållbarhet svanen

Svanen-märkt
Svanen har funnits sedan 1989 och är Nordens officiella miljömärkning som i Sverige sköts av Miljömärkning Sverige AB på uppdrag av regeringen. Svanenmärkningens vision är ett hållbart samhälle och de bidrar genom miljömärkningar till en hållbar konsumtion. För företag är en Svanenmärkning ett bevis på att de aktivt arbetar för en hållbar produktion och att deras produkter har uppfyllt svanenmärkets tuffa miljökrav. 

Dun
Tillverkaren använder sig av noggrant utvalda fjädrar och dun som ger en skön och behaglig känsla hos slutprodukterna. Fjädrarna är noggrant kontrollerade både vad gäller kvalitet och djurskydd, och kommer i första hand från fåglar i köttproduktion. Under hela vägen från produktionen och till ditt sovrum genomförs en lång rad av strikta kontroller. Allt för att du som kund ska känna dig trygg med att få det som du förväntar dig.

 

Logga hållbarhet GOTS

GOTS certifierad
GOTS (Global Organic Textile Standard) är en internationell märkning för textilier. Märkningen innehåller krav på att tyget ska innehålla minst 95 procent ekologiskt material och att miljömässigt och socialt ansvar tagits vid produktionen. Textilier och tygprodukter kan också vara märkta med Bra miljöval, Svanen, EU Ecolabel, KRAV och Fairtrade.

 

Logga hållbarhet FCE

FSC-märkt
FSC – Forest Stewardship Council är en oberoende, internationell medlemsorganisation som utvecklar regler för ett ansvarsfullt skogsbruk. FSC finns i över 80 länder. Samma regler gäller i alla länder. FSC-skogsbruk tar hänsyn till människor och miljö. De som tillverkar FSC-märkta varor följer FSC:s spårbarhetsregler. En garanti för att märkta varor verkligen innehåller FSC-trä.

 

Logga hållbarhet UTZ

UTZ certifierad
UTZ Certified är en tredjepartscertifiering som står för att produkten har odlats på ett hållbart sätt och att arbetsförhållanden för odlarna förbättras. Certifieringen ska stärka producenternas ställning på marknaden samtidigt som tillverkningen ska ske på ett miljömässigt hållbart sätt. UTZ är den största certifieringen för kaffe, kakao och te i världen.

 

Logga hållbarhet tillverkad i Sverige

Tillverkad i Sverige
Varan är helt eller delvis producerad i Sverige.

 

Logga hållbarhet uppladdningsbar

Uppladdningsbar
Varan består av en uppladdningsbar enhet eller med ett avtagbart batteri som laddas upp.

 

Besök vinstshoppen
Beställ lotter som gör skillnad
Expressleverans av vinster