IOGT-NTO-rörelsens sociala företag Café Alpha & Esthers Deli ordnar matleveranser för att hjälpa utsatta i coronatider.

IOGT-NTO ordnar hemleverans av mat i coronatider

IOGT-NTO-rörelsens sociala företag Café Alpha & Esthers Deli i Sollentuna hjälper utsatta i coronatider med hemleverans av mat.

Kafét, som är en del av IOGT-NTO-rörelnsens sociala företag, startade i fjol på initiativ av bland andra Esther Omonobe. Många av kaféts ordinarie kunder är pensionerer, och när coronaviruset slog till kan de inte längre komma dit.

– Vi vill underlätta för de som tvingas stanna hemma, säger Esther Omonobe. Många jobbar hemifrån och vissa är rädda för att komma ut, men de behöver ju fortfarande mat så nu levererar vi matlådor.

Särskilt glad är hon att kunna hjälpa alla pensionärer.

– Många som besöker kaféet regelbundet är pensionärer. De är i riskgruppen och bör inte gå ut, så vi ville underlätta för de personerna. 

IOGT-NTO-rörelsens sociala företag är bara en av alla viktiga verksamheter som du som skrapar lotter från Miljonlotteriet, eller spelar bingo, är med och bidrar till. Hos de sociala företagen får människor som av olika anledningar, till exempel ett alkoholmissbruk, har hamnat utanför arbetsmarknaden en chans att komma på fötter igen.

Kamratstödet blev räddningen för Anne
Läs mer om hur du gör skillnad
Beställ lotter som hjälper utsatta