Stig Kroon grundade Miljonlotteriet i 1964.

Ett lotteri likt inget annat

Stig Kroon en passionerad och driven entreprenör tar det första spadtaget till Miljonlotteriets fastighet i Mölnlycke. Hans drivkraft när han startade lotteriet var att allt överskott skulle gå till att ge barn och vuxna stöd att komma till en drogfri miljö – en drivkraft som gäller än i dag. 

1964 lade Stig Kroon grunden till det som i dag är Miljonlotteriet. Då, ett litet företag med tre anställda där allt gjordes av alla, från vinstpaketering till lottutskick. I dag görs fortfarande mycket på plats i Mölnlycke, men med cirka 50 anställda och hundratals personer engagerade via säljare och samarbetspartners. 

Miljonlotteriet började tidigt med försäljning av lotter via prenumeration. Sedan starten har de fantastiska vinsterna i form av allt från resor, bilar, flygplan och hus till kameror, kaffekokare och smarta prylar varit särskiljande för lotteriet. Miljonlotteriet är ett innovativt företag där framtagning utveckling av nya produkter som tilltalar marknaden har en central roll.

För IOGT-NTO-rörelsen har intäkterna från Miljonlotteriet betyder enormt mycket har varit helt avgörande för verksamhetens livsviktiga arbete. Här är några exempel på insatser som IOGT-NTO gör tack vara alla lottköpare:

Trygga platser för barn

Genom IOGT-NTO-rörelsen barnaktiviteter ges alla barn möjlighet till en rolig och utvecklande fritid – oavsett hur deras hemförhållanden ser ut. 

Stabila och drogfria miljöer 

I hela landet erbjuder IOGT-NTO-rörelsens meningsfulla aktiviteter och en samvaro där alla är välkomna. 

Rehabilitering och stöd

På ett 40-tal platser i landet bedrivs Kamratstödet för den som vill lämna ett missbruk. 

En väg tillbaka

IOGT-NTO-rörelsen har startat en rad sociala företag som erbjuder arbets-träning och jobb utifrån arbetstagarens individuella behov och förutsättningar. 

Alkoholrådgivningen

För den som känner oro för sitt eget, eller någon närståendes drickande, driver IOGT-NTO Alkoholrådgivningen på telefonnummer 020-80 80 80.

Läger för utsatta barn och ungdomar
Läs mer om hur Miljonlotteriet gör skillnad
Beställ lotter och hjälp utsatta