IOGT-NTO-rörelsens ungdomsverksamhet är ett stöd för utsatta unga

Andningshål som förändrar liv

Tonåren är en känslig tid som kräver en trygg omgivning. Men för en del unga är det en period i livet som präglas av trassliga hemförhållanden. För dem finns tryggheten hos kompisarna och vuxna ledare i IOGT-NTO-rörelsens ungdomsverksamhet.

För unga som lever nära en förälder som missbrukar eller har ett riskfyllt drickande, kan IOGT-NTO-rörelsens ungdomsverksamhet vara ett livsnödvändigt inslag. Aktiviteterna gör att ledig tid är något att se fram emot. På samma gång är de andningshål när det är jobbigt där hemma. 

Genom mötesplatserna kan ungdomarna få en paus från det svåra ett tag, fokusera på roliga saker och få möjligheten att prova vingarna på helt egna villkor. För vissa av våra besökare är det faktiskt den lilla skillnaden som gör att de orkar med i vardagen.

Ditt lottköp bidrar till verklig gemenskap
En stor del av IOGT-NTO-rörelsens ungdomsverksamhet bygger på tryggheten att vara hos vänner och vuxna som verkligen förstår. Det är forum där kan unga få vara sig själva, i trygga miljö där många av kompisarna vet vad det innebär att ha en tung ryggsäck.
 
Här är det okej att ha dåliga dagar, men lika okej att ta vara på dagar som känns bra. Det handlar om ett kamratstöd där ungdomarna både stöttar och lyfter varandra.

Meningsfull fritid – för vem som helst

Men lika mycket handlar faktiskt IOGT-NTO-rörelsens ungdomsverksamhet bara om att skapa en plattform där alla unga, oavsett bakgrund och hemförhållanden, kan mötas för att ha roligt, lära sig nya saker och utvecklas tillsammans.

Det är mötesplatser där unga människor kan träffas på sina egna villkor, i miljöer och kring aktiviteter som utgår från ungdomarna själva. Det syns i allt från pizzakvällar och datorspelshelger till graffitikurser och brädspelturneringar i våra lokaler, runt om i hela Sverige och hela året om. Ditt lottköp ger alla unga möjligheterna till meningsfull fritid.

Lägerledarna som gör skillnad
Beställ lotter som gör skillnad