Drömhus i herrgårdsstil från Willa Nordic
VINSTVÄRDE: CA 10 000 000 KR
Drömhus från Willa Nordic

Från sommarstuga till herrgård

Under många år pendlade Lars och Eva fram och tillbaka mellan våningen i centrala Stockholm och det älskade lantstället vid sjön Mälaren. Men så bestämde de sig att det fick vara nog med att åka fram och tillbaka och bo på två ställen. De skulle flytta till sitt sommarställe permanent.

Bitarna föll på plats när Eva och Lars en dag satt nere vid sjön på sitt älskade sommarställe, tänk om de skulle flytta ut hit på heltid och bygga ett alldeles nytt hus! Det kunde bli en fantastisk samlingsplats för hela familjen. Sagt och gjort lämnade de storstaden bakom sig för att bygga sitt drömhus ute på udden, alldeles bredvid den gamla sommarstugan. 

I dag står det pampiga huset färdigt. En vacker ”herrgård” är ritad av arkitekten Peo Oskarsson och uppförd av Willa Nordic. Läget på udden krävde ett litet större hus för att miljön skulle komma till sin rätt. 270 kvadratmeter stort och i två plan blickar det nu stolt ut över Mälaren.

När man svänger upp på gårdsplanen och parkerar på den grusade uppfarten är det svårt att tro att det här är ett nybygge. Känslan av herrgård från förr är tydlig i alla detaljer. Fasaden är av bred träpanel, och färgen i en matt grågrön nyans. Allt, in i minsta detalj är snickrat och förfärdigat som det var förr i tiden. Arkitekten Peo berättar att ett skräddarsytt hem handlar om kreativa lösningar i husets form och planlösning, men också om val av material, färger och detaljer. De små sakerna är minst lika viktiga som de stora för slutresultatet. Något som man verkligen lyckats med när det gäller det här huset.

Hos Miljonlotteriet kan du vinna ett drömhus från Willa Nordic

Entrén är fantastisk. På golvet ligger cement plattor från Frankrike och den höga takhöjden på 2,70 gör bidrar till den luftiga känslan.

Hos Miljonlotteriet kan du vinna ett drömhus från Willa Nordic

I det herrgårdsliknande köket har man valt en stor köksö med granitskiva att samlas kring.

Hos Miljonlotteriet kan du vinna ett drömhus från Willa Nordic

Orangeriet med de många fönstren är en av favoritplatserna.

Läs mer om