Drömhus från Willa Nordic i funkisstil
VINSTVÄRDE: CA 10 000 000 KR
Drömvilla från Willa Nordic

Husesyn i skandinaviskt funkishus

I skånska Falsterbo har Kristina och Mats byggt sitt drömhus – en modern villa i funkisstil där hav, skog och skandinavisk design möts i perfekt harmoni.

Idén att bygga ett nytt hus föddes när Kristina och Mats under en promenad upptäckte en igenväxt tomt vid Falsterbos stadspark, men med fint läge bara två minuter från staden. Det tog dock ganska många promenader innan de bestämde sig för att köpa tomten, eftersom det krävdes en hel del jobb där varken vatten eller el var indraget. När sedan Kristina och Mats fick upp ögonen för Willa Nordic föll alla bita på plats. Ett modernt hus i dansk funkisstil skulle de bygga på den nya tomten.

Arkitekten Klas Sjöstrand på Willa Nordic ritade ett modernt tvåplanshus i skandinavisk design med inspiration från den omgivande naturen. Huset skulle byggas direkt på stranden och ge känslan av ett avslappnat strandhus. Önskemålet var att huset inte skulle sticka ut för mycket, utan kännas harmoniskt och gå i ett med naturen.

Exteriören ger huset ett slimmat intryck med sina två mötande huskroppar och den liggande träparnelen i svart. På husets ena långsida hittar vi entrén, där arkitekten valt bort stora fönster för att skydda mot insyn. På baksidan däremot har huset stora fönsterpartier där ljuset kan flöda in fritt och även ge en slående utsikt över skogen. Här ligger också parets sovrum. Den generösa terrassen går väl ihop med tomtens underlag i sand.

– Det känns som att gå på en brygga i havet, säger Kristina.

Inuti huset har man satsat på hållbara material som är slitstarka, gärna i minimalistisk design där allt onödigt har skalats bort. Golven i grå kalksten tål nästan vad som helst. 

Willa Nordics moderna hus är hus med attityd, former, planlösningar och produktdetaljer där det bästa av två världar möts både när det kommer till funktion och design – för att passa en modern livsstil.

Hos Miljonlotteriet kan du vinna ett Willa Nordic funkishus

”Vi ville att vardagsrummet skulle vara ombonat men stilrent”, berättar Kristina.

Hos Miljonlotteriet kan du vinna ett Willa Nordic funkishus

Rena linjer, öppenhet och stora fönsterpartier som gör att ljuset får flöda fritt.

Öppen spis i egen design

Den öppna spisen har Mats ritat själv och anpassat måtten efter huset. Det blev en murad eldstad där även veden blir en dekorativ detalj. Man kan nästan höra knastret och känna den härliga värmen från den här eldstaden en ruggig höstdag. Lyxen att kunna åtnjuta en ordentlig brasa från flera vinklar blev möjlig med Mats egen design.

– Vi har nu köpt in ved så att vi klarar oss flera år framöver säger Kristina.

Hos Miljonlotteriet kan du vinna ett Willa Nordic funkishus
Hos Miljonlotteriet kan du vinna ett Willa Nordic funkishus

Köket är modernt – rymligt med en praktisk köksö i mitten.

Hos Miljonlotteriet kan du vinna ett Willa Nordic funkishus

I sovrummet blir skogen ett naturligt blickfång genom de stora fönsterpartierna.

Läs mer om