Miljonlotteriet listar fyra resmål med bländande sandstränder

Bländas av vackra stränder

Sommaren är kort. Men häng inte läpp för det. När mörkret faller över Norden badar världens tropiska paradis i ljus. För dig som vill möta vintern i flip flops är planetens drömmigaste stränder bara en flygtur bort. Och vi kan ta dig dit. När du vinner väljer du fritt i Resias och TUI:s sortiment av drömresor till all världens hörn. 

Skrapa en lott på Miljonlotteriet

Njut av livet på Jamaica

Är det goda livet din grej? Då kommer du älska Jamaica. På ön hittar du strandfavoriten Seven Mile Beach med kritvit, mjuk sand, mysiga restauranger och sköna Karibienvibbar.

På Pepper´s Grill flyger kryddiga läckerheter mellan kolgrillen och de gungande besökarnas tallrikar. Givetvis i takt med Bob Marleys "One Love". I egenskap av världens främsta reggaeprofil har Bob en närapå gudomlig ställning och går på repeat i varje hörn av ön. Lokalbefolkningen är känd för sin gästfrihet och vänliga sätt. Slår du dig ner på ett strandcafé så tar det oftast inte många minuter innan någon kommer fram och börjar småprata. Vill du bekanta dig lite extra med "the locals" så åk till den mysiga doldisstranden Winnifred Beach dit få turister hittar. Eller vackra Bloody Bay som är en magisk plats för snorkling. En majestätisk paus från strandlivet får du uppe i bergen. Här görs Blue Mountain Coffee som klassas som en av de exklusivaste kaffesorterna i världen. En stark cappuccino på terrassen som dramatiskt hänger ut över begssluttningen, är en upplevelse långt utöver det vanliga.

Se solen gå ner över Boracay

Livligt men bedövande vackert är det på Boracay, mitt i den Filippinska övärlden.Här finns mängder av tilltalande stränder men mest känd av dem alla är förmodligen White Beach som lockar med ett avslappnat folkliv bland palmer och vita sanddynor.

I Boracay njuter du av fyra kilometer strand som kantas av mysiga hotell, dykbutiker och restauranger. Efter den perfekta solnedgången blandas  tropiska ljud med livemusik och vågskvalp. Och skickliga eldslukare lyser upp det sammetslena mörkret. En skön mix av Asiens intensitet och avslappnad beachkänsla.

Snorkla i Zanzibar

Minnena lever kvar. Det märks att Zanzibar en gång i tiden var en livlig handelsplats för kryddor, guld och elfenben. Kryddor som curry och nejlika får ge smak åt läckra fiskrätter och överallt syns hus med korallfasader och sirligt snidade trädörrar.

Men störst intryck gör nog ändå stränderna. Ta en tur till Paje på västkusten där den kritvita sanden sträcker sig som en remsa mellan palmer och mintgrönt hav. Eller varför inte segla med en traditionell show och ta med snorkeln i bagaget. I Zanzibars gamla stad kan du strosa runt i en atmosfär som andas historia. Världsarvsskyddade Stone Town är ett annat spännande utflyktsmål.

Hitta lugnet i Tamandaré

Den klassiska sången ”The girl from Ipanema” har verkligen satt Brasilien på kartan som en metropol för sol, sand och solkysst hud. Och det är inte så konstigt. Här finns över 75 mil tropisk kust och planetens kanske största urval av härliga stränder.

Den som inte vill visa upp sina vältränade muskler på legendariska Copacabana kan ta tillflykten till charmiga Tamandaré istället. Här härskar lugnet och naturintrycken förför. Några kilometer utanför staden hittar du den privata stranden Praia dos Carneiros där idylliska vykortsvänliga stränder vilar med inbjudande laguner, vit sand och lutande palmer. En perfekt kontrast till Brasiliens färgstarka folkliv.