Vi listar världens mest otroliga spa

Sju spektakulära spa

Att bli ompysslad på spa är som att plugga in en laddkabel på välmåendet. Bland rykande bubbelbad, mjukgörande ansiktsbehandlingar och mängder med olika typer av massage finns det inget utrymme till något annat än just välmående. Men, vart ska man åka? Vi vet! Läs om, enligt oss, världens sju mest spektakulära spa. Vi lovar att de är en upplevelse i sig. Vilket ställe blir du mest sugen på?

 

Blue Lagoon, Island

På Island finns ett ödsligt och alldeles sagolikt lavafält. Mellan de grova formationerna av lavastenar breder en lagun ut sig. Vattnet är vackert turkost, 35 grader varmt och kommer djupt ifrån underjorden. Den turkosa färgen kommer från alger och mineraler, vilket gör vattnet till rena rama mirakelkuren för huden. Förutom en fantastisk upplevelse i badvattnet kan du njuta i en bastu som karvats ut i en lavasten men också av en lermask fullproppad av mineraler i ansiktet. Blir du sugen på något svalkande att dricka finns det naturligtvis servitriser. I vattnet.   

Miljonlotteriet Spa vinn din drömresa

Aqua Dome, Österrike

Nog för att man kan resa till andra delar av världen, men i det här fallet känns det som man rest till en helt annan planet. Aqua Domes arkitektur är skrämmande lik ett UFO. Två gigantiska, rykande och svävande skålar med en stor kon emellan. En kon lika spetsig och vacker som de omkringliggande bergen. Här kan du ligga i ångande badvatten och titta ut över ett snötäckt landskap och vita bergtoppar. Kontrasten när kallt möter varmt är helt makalös. Du behöver inte göra så mycket mer än så för att känna att du mår riktigt bra.

Miljonlotteriet Spa vinn din drömresa

After The Rain Spa, Schweiz

Förknippar du choklad med njutning? Det gör After The Rain Spa också. Här har man tagit till vara på forskarnas rön om att choklad bidrar till en hälsosam och nyttig livsstil. Att schweizarna dessutom är de största chokladätarna i världen får grejen med After The Rain Spa kännas väldigt naturligt. Vadå, undrar du? Jo, här erbjuds ansiktsmasker av choklad, massage med kakaoolja, choklad som tilltugg men framförallt ett bad i choklad. Ja, du läste rätt. Du kan ta ett dopp i en tjock mörkbrun smet som sägs vara otroligt gott. För huden åtminstone.

Miljonlotteriet Spa vinn din drömresa

Bota Bota, Kanada

Låt oss påminna oss om att det är insidan som räknas. För en första blick på Bota Bota kan säkert få dig att rynka på näsan lite grann. Detta spa har byggts in i ett gammalt fraktskepp vilket gör att det påminner mer om en arbetsplats än ett bekvämt semesterparadis. Men, det enda som forslas in och ut här nu för tiden är nöjda och belåtna spagäster. Insidan är nämligen väldigt avkopplande med bastu, kallbad, bubbelbad och naturligtvis olika massagebehandlingar.

Miljonlotteriet Spa vinn din drömresa

Ada Barak, Israel

En helkroppsmassage rimmar helt rätt med spa. Att få varje millimeter av ryggen knådad av ett proffs är avkoppling på hög nivå. På Ada Barak i Israel har man tagit massagen ett steg längre. Här är det inga mänskliga händer som gnider din rygg utan sex rejäla ormar. Otroligt nog är denna typ av massage ett jättebra sätt att bli av med obehagliga spänningar på. Riktigt hur vet vi inte, vi tror snarare att det kan skapa spänning. Både i livet och i kroppen. Enligt ägaren till Ada Barak, som för övrigt är mest känd för sina köttätande växter, är det kontakten med ormarna som är avkopplande. Konstigt.

Miljonlotteriet spa vinn din drömresa

Lime Spa, Maldiverna

Maldiverna i sig är redan ganska avkopplande och fantastiskt. Med sina kritvita stränder, vajande palmer och turkosa vatten kan du njuta utan större problem. Men innan du springer iväg för mycket i drömmen om att resa hit vill vi berätta om ett spa. Lime Spa gör det möjligt för dig att djupdyka i total avkoppling och andas fritt. Under vattnet. Detta spakomplex ligger nämligen under vattenytan, och med fönster som vetter ut mot havets alla vackra färger på både korallrev och fiskar kan du ju föreställa dig hur lugnt och skönt det är att vistas här.

Miljonlotteriet spa vinn din drömresa

Evason Hua Hin Spa, Thailand

Lider du av en stressig vardag där dagarna susar förbi i alldeles för hög fart? Då är det dags för dig att pusta ut på Evason Hua Hin Spa. Platsen är förtrollande, omgiven av thailändsk djungel och näckrosdammar. Spabyggnaderna är som stora lerskulpturer från forna tider och ger dig en känsla av att tiden stannat. Hur skönt låter inte det? Här finns meditationspass, massageterapi och detoxprogram för den som behöver ladda om batterierna. Lyx på hög nivå.

Miljonlotteriet Sparesa vinn din drömresa

Borta bra, men hemma bäst?

Du kan såklart inte ligga insvept i en badrock på andra sidan jorden för alltid. Kanske vill du inte resa iväg överhuvudtaget? Då är det ju tur att du kan skapa ett eget spa hemma. Med rätt grejer, samtliga från vår vinstplan, kan du få till den rätta känslan lätt som en plätt. Läs hur här nedan.