Upptäck våra favoritserier på tv.

Åtta serier du måste se

Under högtryck i tv-soffan framstår både solskenshistorier och känslostormar. Betydligt bättre än vädret utanför dörren. Att få vira in sig i en filt och ägna sig åt seriemaraton är dessutom nyttigt för hjärnan. Enligt forskare skapar serietittandet en stimulans som gör hjärnkontoret skarpt. Det finns alltså inga ursäkter till att inte vara en soffpotatis. Så varsågod. Här listar vi våra åtta bästa serietips!

Master of None

Master of Non är en drama-komedi där vi får följa 30-årige Dev som har fullt upp med att få ordning på livet. Han kämpar med allt från sin obefintliga skådespelarkarriär och ett trassligt dejtingliv till vänskapsrelationer och familjekrav.

Master of None kan du se på Netflix.

Big Little Lies

Big Little Lies är en historia med svart humor om tre mödrar från norra Kalifornien. Deras perfekta liv trasslar till sig lite och allt slutar plötsligt med ett mord. Alexander Skarsgård spelar ett riktigt fullblodssvin och har vunnit flera priser för sin utomordentliga insats.

Du kan se Big Little Lies på HBO Nordic.

Handmaid's Tale

Handmaid's Tale handlar om att USA tagits över av tungt beväpnade kristna fanatiker. På grund av en miljökatastrof har den mänskliga biologin påverkats och endast ett fåtal fertila kvinnor finns kvar. Detta orsakar en brutal teokrati där kvinnor fråntagits sina rättigheter för att tvingas till sexuellt slaveri i ett sista desperat försök att befolka en ödelagd värld.

Vill du se Handmaid's Tale så kan du göra det på HBO Nordic.

Better Things

I komediserien Better Things får vi lära känna Sam, en ensamstående tvåbarnsmamma som hoppas på att slå igenom som skådis. Hon jobbar extra för att försörja sig, roar sig med vännerna och lyckas klämma in lite egentid ibland. Hennes liv är roligt att följa, men inget man vill leva själv.

Du kan följa Sam och hennes liv på HBO Nordic.

Girls

Girls är en komediserie om fyra tjejer i New York. De är alla strax över tjugo år och försöker ta reda på vad de vill ha ut av livet. Svaren är inte alltid okomplicerade och det är lätt att känna igen sig. Vilket är underhållande och riktigt roande.

Vill du lära känna tjejerna i Girls gör du det på HBO Nordic.

Ozark

Det gifta paret Marty och Wendy har två tonårsbarn tillsammans och är en helt vanlig familj. Nästan. Att Marty är en ekonimisk rådgivare från Chicago och tvättar pengar åt Mexikos näst största knarkkartell är väl kankse lite ovanligt. När saker går snett måste famiiljen flytta Chicagos skyskrapor till den lugna sjöregionen Missouri Ozarks.

Nyfiken på Ozark? Se den på Netflix!

Bonusfamiljen

Dramaserien Bonusfamiljen kretsar kring Lisa och Patrik, ett 30-årigt nyblivet par från Stockholm som båda nyligen gått skilda vägar. Båda har barn sedan tidigare och serien skildrar den trassliga relationen som råder mellan det nybliva paret och deras före detta makar.

Bonusfamiljen visas på SVT Play.

Cowboykåken

Tänk dig att du säljer allt du har för att kunna förverkliga en dröm du haft sedan länge. Precis det gör stockholmaren Dick. Han bestämmer sig för att bygga sitt drömhus, en timmerkåk, med sina bara händer på en vacker plats i Norrland. I denna dokumentärserie får vi följa hans slit från dag ett till färdigt resultat.

Du kan se Dick och hans husbygge på SVT Play!